- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Sankcije nas neće naterati da odustanemo od svoje politike

© Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuska ambasada u Vašingtonu: Za „vizni rat“ kriva isključivo američka strana
Ruska ambasada u Vašingtonu: Za „vizni rat“ kriva isključivo američka strana - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Pratite nas
Američke sankcije neće naterati Moskvu da odustane od svog političkog kursa, a nove ograničavajuće mere koje se tiču ruskog izvoza nanose štetu stranim partnerima, saopštila je ambasada Rusije u Vašingtonu.
Podsetimo, Sjedinjene Države su ranije uvele sankcije protiv 24 kompanije, među njima i protiv 10 pravnih lica iz Rusije, zbog, kako se navodi, aktivnosti usmerenih protiv nacionalne bezbednosti ili političkih interesa Amerike u inostranstvu.
U ambasadi Rusije su ocenili da su mere novi pokušaj američke administracije da „utole sankcionu žeđ“. Kako su ukazali, protiv nekih kompanija se sankcije uvode drugi put.

„Takvi koraci samo potvrđuju neefikasnost američkih nelegitimnih mera. Ukazuju na to da su se istrošila sredstva za vršenje pritiska na Rusiju. Slični ‘ispadi’ SAD nemaju nikakvu perspektivu. Njima se ne može postići željeni rezultat – da se naša zemlja natera da odustane od suverenog kursa u spoljnoj politici i zaštiti nacionalnih interesa“, ističe se u saopštenju ruske misije.

Takođe se ukazuje na štetan uticaj pritiska Vašingtona na privatni biznis i ističe da štetu od takvih mera pre svega trpe inostrani partneri.
„To je rezultat netržišnih inicijativa Bele kuće s ciljem da se ruski izvoz istisne sa svetskih prehrambenih i energetskih tržišta“, navode u ambasadi.

Rusija ne priznaje rezoluciju u genocidu

Amabsada je saopštila i da Rusija odbacuje rezoluciju Komiteta američkog Senata za međunarodna pitanja o tome da su aktivnosti Rusije u Ukrajini genocid.
„Kategorički odbacujemo optužbe sadržane u rezoluciji komiteta gornjeg doma američkog Kongresa o tome da su aktivnosti Rusije u Ukrajini genocid. Slične insinuacije predstavljaju izvrtanje činjenica“, ističe se u komenatru ambasade.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na samitu G20 na Baliju - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
RUSIJA
Lavrov: Mnogim evropskim državama je oslabio imunitet prema „nacističkom virusu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala