- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin: Udari na energetiku Ukrajine su odgovor na napade na Krimski most i druge ruske objekte

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da udari Rusije na energetsku infrastrukturu Ukrajine predstavljaju odgovor na napade ukrajinskih snaga na ruske objekte, uključujući Krimski most.
„Sada je mnogo buke u vezi s našim napadima na energetsku infrastrukturu susedne zemlje. Da, mi to radimo. Ali, ko je to počeo? Ko je udario na Krimski most, ko je prekinuo prenos električne energije s atomske centrale Kursk, ko ne daje vodu Donjecku? Ne davati vodu milionskom gradu – to je genocid. Niko nigde ni jednu reč o tome nije izgovorio. Uopšte. Potpuni muk“, rekao je Putin tokom razgovora s dobitnicima medalja „Zlatna zvezda“.
Prema njegovim rečima, nikakva informaciona buka neće uticati na Rusiju u ispunjavanju borbenih zadataka.
„Mi, čim se mrdnemo i učinimo nešto da bismo odgovorili (na napade) – buka, galama, treska po celoj vasioni. Sve besmislice informacionog sukoba, spinovi i lažne vesti moraju ostati po strani. Ne smemo dozvoliti da nas ometaju u ispunjavanju dužnosti prema našim ljudima“, naglasio je ruski predsednik.
On je istakao da Rusija čini sve što može da bi, pre svega, zaštitila svoje sunarodnike.
„Rekao sam da domovinu pre svega čine ljudi, a mi to uvek treba da imamo na umu. Pre svega, činimo sve da zaštitimo ljude. I moramo da razumemo, da budemo iznutra uvereni da to radimo kako dolikuje. I da to činimo upravo na taj način, jer zemlja, ljudi kojima je potrebna zaštita, razumeju da je poslednja nada u vama“, rekao je Putin.
Predsednik Rusije je, takođe, istakao da ruska avijacija efikasno ispunjava svoje zadatke tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.
„Avijacija radi veoma dobro. I na borbenom dežurstvu, praktično celodnevnom, veoma je dobro, avijacija je veoma efikasna. Sve se radi na vreme. I veoma se kompetentno radi. I jurišni avioni se bore odlično, kao i 'suhoji'. Naoružanje je dobro. Avijacija daje suštinski doprinos efikasnosti dejstava armije“, rekao je Putin razgovarajući s jednim od nagrađenih pilota.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručivanja ordena Zlatna zvezda nosiocima zvanja Heroj Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
RUSIJA
Putin: Svi učesnici specijalne operacije su za mene heroji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala