- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijski večiti derbi – Evropa će gledati ka Beogradu

© Foto : ABA ligaNedović i Anđušić
Nedović i Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Pratite nas
Po prvi put u istoriji dva najveća srpska kluba Partizan i Crvena zvezda odmeriće snage u Evroligi! Malo je rivalstava koji nose takav naboj emocija i energije, pa će zato okršaj koji je zakazan za 20 časova i 30 minuta u Areni biti poseban, pred skoro 20.000 navijača. Meč pratite u tekstualnom prenosu na Sputnjiku.
Iako je ovo prvi evropski derbi, neće biti prvi put da se Željko Obradović i Duško Ivanović nalaze jedan naspram drugog, jer su još kao igrači vodili bitke unutar utakmica između Partizana i Jugoplastike.
Kao treneri su se susreli 15 puta u Evroligi, a Obradović je dobio 11 susreta.
Partizan ovaj duel čeka posle tri vezana poraza u Evroligi, a sa druge strane Crvena zvezda sa Duškom Ivanovićem ima niz od četiri evroligaške pobede.
Zanimljivo je da je Partizan prvi u Evroligi po procentima za tri poena (39,8). Najefikasniji kod Partizana obično su Kevin Panter (15,9 poena po utakmici), Zek Ledej (13,9), Matijas Lesor (12,7) i Džejms Naneli (11,2).
„Izuzetno smo srećni i zadovoljni što ćemo u Beogradu moći da odigramo takvu utakmicu, između Partizana i Crvene zvezde. Prva u istoriji... Igramo protiv ekipe s kojom smo igrali i pre desetak dana, analizirali smo tu utakmicu, znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam samim tim neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija. Očekujemo da Arena bude puna, zato pozivam navijače da podrže ekipu kao što to čine cele sezone, zaista nas čine veoma ponosnim“, rekao je Željko Obradović u najavi za meč.
Kod Crvene zvezde Luka Vildoza napravio je promenu cele sezone crveno-belih sa pozicije plejmejkera odakle donosi 12,9 poena i četiri skoka. Zajedno sa Nemanjom Nedovićem pravi odličan bekovski tandem.
„Ovo će biti potpuno drugačija utakmica. Sve će se promeniti, mi ćemo biti drugačiji, Partizan će biti drugačiji, to je normalno jer je svaka utakmica drugačija. Treba da bude zadovoljstvo svakom igraču da igra pred velikim brojem ljudi. To da je za vas ovo istorijski prvi derbi, to je za vas tako. Za nas je samo još jedna utakmica sa Partizanom, normalno da će oba tima izvući neke pouke iz prve utakmice, ko će se bolje snaći, videćemo. Rekao sam i pre prve utakmice da Partizan ima izvanredan napad, što su i dokazali kasnije u utakmicama protiv Valensije i Budućnosti. Ako ne igraš dobru odbranu, imaju igrače koji igraju dobro jedan na jedan, trče dobro, prepoznaju odbrane – bez odbrane nema ništa“ rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović.
Crveno-beli uzdaće se i u skok gde su odlični Ben Bentil sa pet skokova i Luka Mitrović sa 4,8 skokova po utakmici.
Videćemo i kakva će biti atmosfera na ovom duelu, bilo je dosta tenzija među dva kluba, pa bi bilo dobro da istorijski derbi ostane upamćen po učinku na terenu.
Košarkaška Evropa, a i šire, će gledati ka Beogradu.
Navijači KK Crvena zvezda tokom utakimce protiv Žalgirisa u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
SPORT
Šokantnom odlukom ubici navijača Zvezde smanjena kazna: „Osuđujemo sramnu odluku!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala