- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković će imati žestoku konkurenciju na početku godine!

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Pratite nas
Novak Đoković će 2023. otvoriti u Adelejdu, u verovatno najjačoj konkurenciji u istoriji kada je serija 250 u pitanju. Čak četvoro tenisera iz prvih deset će igrati u ovom australijskom gradu, ali tu nije kraj opasnim imenima.
Osim Novaka koji bi kao peti na svetu trebalo da bude prvi nosilac, iz top tena su prijavljeni Feliks Ože-Alijasim, Danil Medvedev i Andrej Rubljov. Kada se tu dodaju i Holger Rune i Janik Siner, ispada da će i krem mladih lavova takođe biti u konkurenciji.
Jer osim Karlosa Alkarasa svi ostali najbolji mladi teniseri će biti u Adelejdu. Tu posebno treba istaći Ožea i Runea koji su aktuelnu sezonu završili u fenomenalnom stilu. I Kanađanin i Norvežanin su briljirali na poslednjim turnirima.
Ože je osvojio tri uzastopne titule, u Firenci, Antverpenu i Bazelu da bi godinu zasladio trijumfom na Dejvis kupu. Rune je odigrao finala na svoja četiri poslednja turnira, a trijumf nad Đokovićem u Parizu je kruna njegove karijere.
Naravno, Medvedev se nikada ne sme potcenjivati, pogotovo jer mu ovakva podloga veoma leži. Kao dvostruki uzastopni gubitnik u finalima Australijskog opena, sigurno je da će sve dati od sebe da i narednog januara u Melburn stigne u top formi.
Kada se tome dodaju i uvek nezgodni Denis Šapovalov, ubojiti Karen Hačanov, iskusni Roberto Bautista, ali i povratnik Endi Mari, onda je jasno koliko će minskih polja biti u Adelejdu.
Od srpskih tenisera prijavljen je i Miomir Kecmanović. Pre dolaska u Adelejd, Đoković će igrati na Svetskoj teniskoj ligi u Dubaiju, gde ga očekuju dueli da Aleksandrom Zverevim (20.decembar), Nikom Kirjosom (21) i Feliksom Ožeom-Alijasimom (23).
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
SPORT
Novakova lekcija se dopala Belgijanki: Kada nepravda postane „pogonsko gorivo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala