- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova lekcija se dopala Belgijanki: Kada nepravda postane „pogonsko gorivo“

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Pratite nas
Sve je evidentnije da je veći deo teniske javnosti navijao za odlazak Novaka Đokovića na Australijan Open, što je potvrdila i Kim Klajsters, bivša prva teniserka sveta. Čuvena Belgijanka veruje da će najbolji srpski teniser biti izuzetno motivisan kako bi rezultatima ispravio nepravdu koje su mu nanele australijske vlasti.
Srbiju je nedavno obradovala vest da je Novaku Đokoviću ukinuta zabrana za ulazak u Australiju, a sve je više i tenisera kao i onih bivših igrača koji se javljaju da pruže podršku srpskom asu.
O Novaku je govorila i Kim Klajsters koja je oduševljena Novakovom igrom i od njega u Australiji očekuje mnogo.

„Čula sam da će igrati na narednom turniru. Ima priliku da krene iz početka, sigurna sam da će biti motivisaniji nego ikad da napravi dobar rezultat“, rekla je Klajsters u podkastu Krega Šapira.

Belgijanka je fascinirana načinom na koji se Đoković bori sa neprijatnostima kroz koje je morao da prolazi tokom cele sezone.
„To što on radi je zadivljujuće. Način na koji je iza sebe ostavio toliko toga negativnog što se dogodilo i iskoristio to kao pogonsko gorivo za nove pobede, da igra bolje i bude još koncentrisaniji, zaista sam zadivljena time“, istakla je bivša prva teniserka sveta.
Klajsters je situaciju kroz koju je Novak prošao nazvala „ludom“.
„Nisam bila u Australiji kada se sve to dešavalo, ali mogu da zamislim koliko je teško prolaziti kroz sve to. Ne samo njemu već i svima iz njegovog tima. Bila je to sasvim luda situacija“, rekla je Klajsters.
Bivša teniserka podržava i način na koji srpski as brine o zdravlju, a ističe da obožava da gleda njegove mečeve i da bi za njega imala mnogo pitanja.
„Volim da ga gleda kako igra, volim njegov fokus na dugotrajnost, to kako se brine o svom telu. To mi je baš interesantno, volela bih da sednem da razgovaram s njime, postavila bih mu milion pitanja“, zaključila je Kim Klajsters.
Najbolji srpski teniser sezonu počinje na turniru 250 serije u Adelejdu koji će mu poslužiti kao priprema za Australijan Open koji počinje 16. januara.
Nikolaj Davidenko - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
SPORT
Slavni Rus je rekao istinu o nepravdi prema Novaku – bio bi prvi!
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SPORT
Vraća se turnir koji Đoković nije uspeo da osvoji
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SPORT
Beloruskinja otkrila urnebesnu prepisku: Novak da završi posao, a mi da odmaramo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala