- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slavni Rus je rekao istinu o nepravdi prema Novaku – bio bi prvi!

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaNikolaj Davidenko
Nikolaj Davidenko - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Pratite nas
Nikolaj Davidenko, jedan od najboljih ruskih tenisera svih vremena, komentarisao je koliko je mlada generacija tenisera nemoćna dok Novak Đoković i Rafael Nadal i dalje igraju, a dotakao se i teme koliko je srpski as oštećen zbog deportacije iz Australije.
Turbulentna teniska sezona je završena kada je reč o takmičarskom delu, a Nikolaj Davidenko, bivši treći reket sveta, izneo je svoje utiske o protekloj godini.
Proslavljeni ruski teniser dotakao se samog početka sezone kada je Novak Đoković deportovan iz Australije. Davidenko je istakao da bi srpski as verovatno bio prvi da ga nije zadesila neprijatnost pred prvi Grend slem u sezoni i da mu nisu oduzeti poeni sa Vimbldona.
„Počnimo sa Đokovićem, koji nije bio u Australiji i na US Openu. Takođe je stigao na Vimbldon i osvojio ga, a nije dobio poene. Ne znam šta da kažem ovde. Da je igrao sve bio bi prvi“, veruje Davidenko koji se suzdržao komentara na nepravdu prema ruskim teniserima kojima nije bilo dozvoljeno da nastupaju na Vimbldonu.
Davidenko je svestan da je Novak kao i Rusi doživljavao nepravde tokom velikog dela sezone. Dok je Novaku oduzeto pravo da igra na dva Grend slema i četiri Masters turnira, Rusima nije bilo dozvoljeno da igraju sa nacionalnim obeležjima.
Davidenko je komentarisao i sezonu Rafaela Nadala i istakao da Španac i dalje igrao odlično kao u vreme kada je pobeđivao i njega.
„Nadal me takođe iznenađuje. Ispada da su mladi igrači tako slabi? Jer ja sam takođe igrao sa njim, a onda je osvojio sve. A sada mladi, fizički jaki, se pojavljuju, ali ih i dalje Nadal tuče. Ispada da je tenis te generacije još jači od sadašnje“, istakao je Davidenko.
Bivši ruski teniser smatra da bi mladi Karlos Alkaras trebalo bolje da odoleva povredama, odnosno da mora da bude fizički jači ukoliko želi da ostane prvi i zaustavi Đokovića i Nadala.

„Alkaras je poleteo, a zatim se povredio. Ali kako u tako mladoj starosti da se povredi? Sa 20 godina morate se podići. On nije umoran. Fizički je neverovatno jak, disanje i kretanje mu nisu problem. Ali povrede su nešto neshvatljivo, to ga može zaustaviti, oštetiti rejting“, smatra Davidenko.

Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SPORT
Vraća se turnir koji Đoković nije uspeo da osvoji
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SPORT
Beloruskinja otkrila urnebesnu prepisku: Novak da završi posao, a mi da odmaramo
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SPORT
Saga je gotova – Australija objavila Novakov povratak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala