- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask objavio zašto je otpustio savetnika Tvitera, koji je ranije radio za FBI

© AP Photo / Susan WalshDirektor kompanije "Tesla" Ilon Mask
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Pratite nas
Ilon Mask je otpustio zamenika glavnog savetnika Tvitera Džima Bejkera zbog, kako je naveo, zabrinutosti oko njegove uloge u prikrivanju informacija pod prethodnim rukovodstvom.
„U svetlu zabrinutosti oko Bejkerove moguće uloge u suzbijanju informacija važnih za javni dijalog, on je danas otpušten iz Tvitera“, objavio je Mask u utorak, prenosi Sputnjik internešenel.
Osim što je radio kao savetnik u Tviteru, Bejker je i bivši generalni savetnik FBI.
Prošle nedelje novinar Met Taibi je, u saradnji sa Maskom objavio takozvane „Tviter fajlove“ – Tviterovu internu komunikaciju i razotkrio je veze između Tvitera i vođstva Demokratske stranke u prikrivanju afere povezane sa otkrivanjem podataka koji su se nalazili u laptopu Hantera Bajdena, sina predsednika Džozefa Bajdena.
U objavljenim fajlovima navodi se da je prethodno rukovodstvo Tvitera preduzelo vanredne korake da suzbije izveštavanje o laptopu Hantera Bajdena uoči predsedničkih izbora u SAD 2020.
Prema navodima dokumenata koje je Taibi objavio, Bejker je igrao važnu ulogu u proceni da li su podaci iz Bajdenovog laptopa hakovani ili ne. On je, proizilazi iz jednog od dokumenata, podržao zaključak da je potrebno više informacija kako bi kompanija mogla da proceni da li su dokumenti hakovani, ali je odmah potom dodao da je „razumno“ pretpostaviti da možda jesu i da je „oprez opravdan“.
Hanter Bajden je 2019. svoj laptop ostavio na popravku u jednoj radnji u Delaveru, tokom predsedničke kampanje svog oca. Podaci koji su nađeni u njemu i koji su procurili u javnost pokazuju da je sin američkog predsednika trgovao uticajem, stranim kompanijama obezbeđujući kontakte sa svojim ocem tokom potpredsedničkog mandata Džoa Bajdena u Obaminoj administraciji, kao i da je bio umešan u finansiranje biolaboratorija u Ukrajini.
Logo Tvitera na zgradi sedišta kompanije u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
SVET
„Tvitergejt“: Otkrivena tajna prepiska o cenzuri u korist porodice Bajden
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala