- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Džud vraća fudbal „kući“

© AP Photo / Abbie ParrDžud Belingem, Engleska - Senegal
Džud Belingem, Engleska - Senegal - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Pratite nas
Kontinuitet uspeha kod Engleza definitivno postoji. Posle polufinala Mundijala u Rusiji 2018. i finala Evropskog prvenstva 2020. godine, reprezentacija Engleske se dokopala četvrtfinala i prilike da preko Francuske nastavi ka ispunjenju sna – povratku fudbala kući.
Mnogi misle da nemaju šanse protiv Embapea, Grizmana, Žirua i kompanije, koji su aktuelni svetski šampioni, ali ne zaboravite da je Engleska u proteklih 5-6 godina izrasla u ozbiljan takmičarski tim koji može da pobedi svakoga.
U pravom trenutku za „Gordi Albion“ probudio se Hari Kejn koji je protiv Senegala u osmini finala (3:0) postigao prvenac na Mundijalu.
© AP Photo / Hassan AmmarEngleska - Senegal
Engleska - Senegal - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Engleska - Senegal
Čak ni lični problemi koje imaju defanzivac Ben Vajt i napadač Rahim Sterling zbog kojih su odsutni iz Katara nisu se odrazili na učinak Engleza na Mundijalu.
Sautgejtov tim je pokazao velike ambicije ubedljivom pobedom nad Iranom od 6:2 na startu Mundijala kada su se gotovo svi ofanzivci raspucali i upisali u strelce.
Džud Belingem je već na tom meču istakao kandidaturu za najboljeg igrača Mundijala koja mu ne gine, ako Engleska ode do kraja.
Najslabiju partiju pružili su protiv SAD u drugom kolu, a čak ni tada nisu bili savladani jer je golman Pikford sačuvao mrežu i remi (0:0).
© AP Photo / Hassan AmmarAmerika i Engleska
Amerika i Engleska - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Amerika i Engleska
Možda su na tom meču isuviše respektovali Amere i omogućili im da osvoje bod kako bi ostali u igri za nokaut fazu.
U svakom slučaju, zgromili su Vels u poslednjem kolu (3:0) i kao prvi iz grupe prošli u nokaut fazu. Senegal se u osmini finala ispostavio kao lakši trening jer su mu „spakovali“ tri komada za 18 minuta. A stekao se utisak da Englezi mogu da postignu gol kad hoće i ako to hoće.
Izuzev golmana Pikforda i veziste Deklana Rajsa, svi preostali starteri Engleske imaju ocene preko sedam za učinak na prethodne četiri utakmice, što govori da su tim u formi.
Zato, protiv Francuske nikako ne otpisujte unapred ekipu Gareta Sautgejta, koji majstorski vodi ove momke na velikim takmičenjima.
Fudbal definitivno može da se vrati kući ovog Božića, ako treba i kroz produžetke i penale.
Kristijan Pulišić - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Engleska i Amerika idu dalje, kraj za Vels i Iran!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala