- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Engleska i Amerika idu dalje, kraj za Vels i Iran!

© AP Photo / Hassan AmmarKristijan Pulišić
Kristijan Pulišić - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Engleske i SAD nastaviće takmičenje na Mundijalu u Kataru pošto su ostvarili pobede nad Velsom (3:0) i Iranom (1:0) što im je donelo prva dva mesta u veoma interesantnom raspletu Grupe B Svetskog prvenstva.
U prvoj rundi nokaut faze takmičenja Engleska će igrati protiv Senegala, a Amerika protiv Holandije, dve prvoplasirane ekipe iz Grupe A.
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Engleska je slavila sa 3:0 protiv veoma neubedljivog Velsa, dok je Amerika rezultatom 1:0 uspela da ostvari vredan trijumf nad Iranom, koji je pružio veliki otpor, ali nedovoljno za pozitivan ishod reprize „majke svih utakmica“.
Iran - Vels - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
„Majka svih utakmica“
Videli smo gotovo dva identična prva poluvremena na obe utakmice, sa jednom razlikom - Amerika je svoju inicijativu krunisala golom u 38. minutu, konačno probivši odbranu Irana, dok to Engleska nije uspela u duelu sa Velsom.
I Amerika i Engleska su silovito ušle u utakmicu, Amerikanci su na startu svog duela sa Iranom imali poteškoće, u prvom napadu su rivali imali tri, četiri prilike za šut, ali nisu uspeli ni u tome.
Usledio je preokret, Amerika je preuzela inicijativu i nizala akcije koje su se isplatile u 38. minutu kada je na sjajnu asistenciju Seržinja Desta mrežu Irana zatresao Kristijan Pulišić.
Za to vreme, Engleska se mučila protiv čvrste odbrane Velsa, imala je ekipa selektora Gareta Sautgejta ogromnu terensku inicijativu, gotovo 80 posto vremena loptu u svom posedu, ali su napadi bili jalovi.
Dok Iran nije uspeo nijednom da šutne na gol Amerike, Velšani su Englesku ugrozili dva puta, ali bez rezultata pa se na veliki odmor otišlo sa nerešenim rezultatom, dok su SAD vodile minimalnom razlikom u odnosu na Iran.
Sve se promenilo za samo sedam minuta igre u nastavku svebritanskog derbija pošto su Englezi u 50. minutu poveli golom Markusa Rašforda, a dva minuta kasnije mrežu Velsa je zatresao i Fil Foden.
Dok su Iranci pokušavali da stignu do zlata vrednog gola, Vels je nanizao dve velike šanse za svega minut, bez najboljeg igrača Gareta Bejla koji je ostao u svlačionici na poluvremenu.
Njegovu ulogu su preuzeli Danijel Džejms i Kifer Mur, ali nisu bili precizni pa nije bilo promene rezultata, ali samo do 68. minuta.
Tada je sjajnim solo prodorom Rašford nanizao nekoliko rivala i postigao svoj drugi, a ukupno treći gol za Englesku, čime je gotovo rešio pitanje pobednika i eliminisao Velšane.
Dok je Engleska privodila meč kraju, Amerika se grčevito branila od silovitih napada Irana u samom finišu duela, bilo je povika o penalu, ali se arbitar nije odlučio na taj potez.
Velšani su i definitivno ispali, a Iran je u trećem od devet minuta nadoknade imao veliku priliku, međutim lopta nije ni išla u okvir gola posle centaršuta sa levog boka i udarca glavom iz peterca.
Mečeve ste mogli da pratite uz Sputnjik.
Iran i Amerika - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Mundijal 10. dan – Amerika eliminisala Iran, Senegal preokretom šokirao Ekvador!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala