Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić se u Tirani sastao sa Ursulom fon der Lajen, Makronom, Mišelom, Orbanom...

© AP Photo / Franc ZhurdaPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sa albanskim premijerom Edijem Ramom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa albanskim premijerom Edijem Ramom - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Tirani na marginama samita EU-Zapadni Balkan sa nizom zvaničnika EU, evropskih i država regiona.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Tirani na marginama samita EU-Zapadni Balkan, sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, albanskim premijerom Edijem Ramom, predsedavajućom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, premijerom Holandije Markom Ruteom.
„Vrlo dobar razgovor sa Ursulom fon der Lajen. Zahvalio sam na 165 miliona evra pomoći srpskom energetskom sektoru i razgovarao o svim aktuelnim pitanjima između Srbije i EU“, napisao je Vučić na društvenim mrežama.
Vučić se u Tirani sastao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.
Vučić je naveo da je imao srdačan susret sa Makronom sa kojim je razmenio mišljenja o, kako je naveo, aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu Srbije.
"Razgovarali smo i o regionalnoj stabilnosti, a ja sam ponovio doslednu posvećenost Srbije očuvanju mira i dijalogu, kao jedinom načinu za rešavanje svih pitanja", napisao je predsednik Srbije.
On se sastao i sa Šarlom Mišelom.
„Sa predsednikom Evropskog saveta razgovarao sam o svim pitanjima od interesa za Beograd i Brisel“, napisao je Vučić na društvenim mrežama.
Predsednik Srbije sastao se prethodno sa albanskim premijerom Edijem Ramom.
„Sa prijateljem Edijem Ramom sam razgovarao sam o inicijativi Otvoreni Balkan i našim zajedničkim pitanjima“, napisao je srpski predsednika društvenim mrežama.
Vučić se u Tirani sastao sa srpskim članom i predsedavajućom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović.
"Najdraži razgovor. Naravno, sa Željkom Cvijanović", napisao je Vučić na društvenim mrežama.
Vučić je razgovarao i sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, na marginama samita EU-Zapadni Balkan.
"Odličan razgovor sa prijateljem Viktorom Orbanom o zajedničkim planovima i projektima, globalnim kretanjima i o razvoju situacije u regionu, uz dogovor da se što pre ponovo sastanemo", objavio je Vučić.
Vučić se sastao i sa predsednikom vlade Holandije Markom Ruteom kome je zahvalio na podršci te zemlje Srbiji na evropskom putu.
„Odličan i srdačan sastanak sa premijerom Holandije kome sam zahvalio na podršci evropskom putu Srbije i istakao našu posvećenost društvenim i ekonomskim reformama. Naglasio sam da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu, kao i da sam uveren da će Holandija biti snažan partner u našim nastojanjima da se sva regionalna otvorena pitanja rešavaju putem dijaloga“, naglasio je Vučić i dodao da je razgovarano i o rastućem interesu potencijalnih holandskih investitora za poslovanje u Srbiji, te o tome da je usklađivanjem viznog režima Srbije sa EU smanjen talas ilegalnih migracija.
Predsednik Srbije nalazi se u prestonici Albanije, Tirani, gde prisustvuje samitu EU-Zapadni Balkan.
Zbog Samita centar Tirane je zatvoren za saobraćaj, ali i zbog protesta koji je najavio opozicioni albanski političar Salji Beriša iz Demokratske partije.
U gradu je raspoređen veliki broj pripadnika policije, a po krovovima Kongresne palate se mogu videti i snajperisti.
Samit u Tirani bio je tema emisije "Svet sa Sputnjikom".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala