- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ronaldo s klupe gledao magiju Ramosa – Švajcarska sa „šesticom“ otišla kući

© AP Photo / Manu FernandezPortugalija - Švajcarska
Portugalija - Švajcarska  - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Pratite nas
Fudbaleri Portugalije poslednji su četvrtfinalisti Svetskog prvenstva u Kataru nakon što su demolirali Švajcarsku sa 6:1 i to bez Kristijana Ronalda. Kapiten Portugalije počeo je meč kao rezerva, a u njegovom odsustvu zablistao je Gonsalo Ramos, strelac prvog het-trika na Mundijalu ove zime.
Utakmica na Lusail stadionu protekla je potpuno u znaku jednog čoveka - Gonsala Ramosa. Mladi napadač Benfike dobio je prednost u odnosu na kapitena i ikonu Portugalije i potpuno je iskoristio.
Da se ne šali videlo se u 17. minutu kada je na pas mladog Feliksa takucao loptu pod prečku golmana Švajcarske Jana Zomera. Bilo kakav plan koji je Murat Jakin imao za ovaj meč doživeo je debakl u 33. minutu.
Veteran Pepe je posle kornera sjajno skočio i glavom matirao Zomera za velikih 2:0 i oduševljenje fanova Portugalije.
Portugalci su odigrali sjajno prvo poluvreme. Švajcarci tek jednom zapretili ozbiljno preko Šaćirija iz slobodnog udarca, dok je Ruben Dijas laktom u trećem minutu izbacio Emboloa iz utakmice.
Nastavak utakmice doneo je novi pogodak Ramosa u 51. minutu kada mu je asisitirao desni bek Dalo. Da će Švajcarci pretrpeti katastrofu bilo je jasno u 55. posle sjajne akcije i pogotka Rafaela Gerera za 4:0.
© AP Photo / Pavel GolovkinPortugalija - Švajcarska
Portugalija - Švajcarska - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Dva minuta kasnije na drugoj strani Manuel Akandži je smanjio na 4:1 posle kornera i centaršuta Šaćirija, ali je ta uteha kratko trajala.
Fantastični Ramos je u 67. minutu kompletirao het-trik i pokazao da je nova zvezda portugalskog fudbala rođena.
Ronaldo je dobio priliku sa ostalim rezervistima u poslednjih 15-ak minuta, ali sve što je uradio bio je poništeni pogodak iz 84. minuta. Opravdano, bio je dva metara u ofsajdu.
Konačnih 6:1 postavio je Rafael Leao u drugom minutu nadoknade.
Portugalija u četvrtfinalu igra protiv Maroka 10. decembra od 16 časova.
Maroko i Španija - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Katar 2022
Španci su uzalud „bežali“ – penali i magični Bunu odveli Maroko u četvrtfinale Mundijala!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala