- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Španci su uzalud „bežali“ – penali i magični Bunu odveli Maroko u četvrtfinale Mundijala!

© AP Photo / Abbie ParrMaroko i Španija
Maroko i Španija - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Pratite nas
Reprezentacija Maroka sedmi je četvrtfinalista Mundijala u Kataru nakon što je savladala Španiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 3:0. U regularnih 90 minuta, plus 30 produžetka, nije bilo golova, pa je pobednik, drugi put na Mundijalu, odlučen sa bele tačke.
Blistao je golman Maroka Jasin Bunu koji je odbranio dva penala igračima Španije (Soleru i Busketsu), dok su precizni za afričku selekciju bili Sabiri, Ziješ i Hakimi.
Zlatna boginja, pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Katar 2022
Mundijal 17. dan – Poznati svi parovi četvrtfinala Mundijala
Španiji se tako osvetila kalkulacija i odluka da prepusti pobedu Japanu u poslednjem kolu i pobegne iz duela osmine finala od Hrvatske, pošto se vraća kući već posle prvog meča u nokaut fazi.
© AP Photo / Martin MeissnerMaroko i Španija
Maroko i Španija - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Bila je ovo jedna od najlošijih utakmica u nokaut fazi. Puno borbe i duela, malo konkretnih udaraca kako bi golmani Simon i Bunu mogli da kažu da su imali posla.
U prvom poluvremenu Maroko je bio nešto bolji, mada je prvu veliku šansu na meču propustio Maroko Asensio u 27. minutu kada ga je poslužio Alba, ali je lopta otišla pored stative.
Afrička selekcija je najbolju priliku za vođstvo propustila u finišu prvog poluvremena kada je Sofijan Bufal sjajno centrirao na glavu defanzivca Ožera, ali je ovaj šutirao visoko preko prečke.
© AP Photo / Ebrahim NorooziMaroko i Španija
Maroko i Španija - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
U nastavku je viđeno mnogo manje lepog fudbala. Španija je kombinovala do iznemoglosti, Maroko se branio sa gotovo svih 11 fudbalera i čekao priliku iz kontre.
U tako zatvorenoj situaciji nije ni čudo što smo videli samo jedan opasan udarac na gol i to Danija Olma iskosa sa leve strane koji je golman Bunu boksovao u polje sredinom drugog dela.
Prvi produžetak je ponovo doneo dominaciju Španije, ali je najbolju priliku na meču imao napadač Maroka Šedira koji je u 104. minutu sjajno izašao pred Unai Simona i loše šutirao.
U drugom produžetku Španija se setila da napadne tek u nadoknadi, ali je rezervista Pablo Sarabija propustio najbolju šansu kada je šutirao snažno iz voleja, a lopta očešala levu stativu.
Navijači Maroka - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Katar 2022
Sve boje Maroka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala