- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Formiran red tankera u Turskoj nakon uvođenja ograničenja cena ruske nafte

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaTankeri sa naftom u Krasnodarskom kraju
Tankeri sa naftom u Krasnodarskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Pratite nas
Red sa tankerima se formirao u turskim teritorijalnim vodama nakon što je stupilo na snagu ograničenje cena ruske nafte u brojnim zemljama, piše britanski list „Fajnenšnal tajms“.
Prema informacijama lista, do toga je došlo jer je Turska tražila dodatne potvrde o osiguranju tankera. Dozvole za ulazak u moreuze Bosfor i Dardaneli čeka 19 brodova sa naftom. Prvi tanker je tamo stigao 29. novembra i čekao svoj red šest dana.
Predstavnik Ministarstva za transport i infrastrukturu Turske za sada nije dao komentar.
Turska je od 1. decembra uvela dodatna osiguranja za tankere sa sirovom naftom koji prolaze kroz turske moreuze. Turska od od tog datuma i od osiguravajućih kompanija zahteva da dostave pismo kojim se potvrđuje da je tom tankeru izdata polisa osiguranja (Protection and Indemnity Insurance).
Naftne sankcije Zapada su stupile na snagu 5. decembra: Evropska unija prestaje da prihvata rusku naftu koja se transportuje morem, a zemlje G7, Australija i Evropska unija nameću ograničenje cena za njen pomorski transport na 60 dolara po barelu.
Potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak je, komentarišući ove odluke, primetio da Rusija neće prihvatiti gornju granicu cena nafte, čak i ako bude morala da smanji proizvodnju. On je dodao da su takva ograničenja mešanje u tržišne instrumente, Rusija je spremna da radi samo sa onim potrošačima koji će raditi po tržišnim uslovima.
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
RUSIJA
EU puca sebi u nogu ograničenjem cena ruske nafte: Cena crnog zlata može da skoči do 100 dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala