- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska obaveštajna služba: Ukrajinci i decu obučavali za terorističke napade

© Sputnik / Dmitriй Makeev / Uđi u bazu fotografijaDete izbeglica iz Ukrajine
Dete izbeglica iz Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Ruska obaveštajna služba je, u stanu osnivača severodonjecke ćelije jednog od ukrajinskih dečijih vojno-patriotskih klubova, pronašla lutke koje su deca koristila kako bi od njih pravila improvizovane eksplozivne naprave, a pronađena su i uputstva za njihovu izradu, izjavio je za RIA Novosti saradnik Ruske obaveštajne službe.

„Vlasnik stana Sergej Bondar je osnivač vojno-patriotskog kluba 'Kaskad' čiji je cilj bio da širi nacističku ideologiju, da sledbenike pripremi za terorističke akcije, da ih nauči da koriste oružje, kao i da pripreme i postave eksplozivne naprave“, rekao je sagovornik.

On je pojasnio, da se propaganda nacizma sprovodila u formi igre, koristili su društvene igre, deci su organizovali praktične vežbe, učili su ih kako da koriste oružje, kao i kako da miniraju neku teritoriju i da prave eksploziv.
„Deca su obučavana za terorističke napade, a eksplozivne naprave su skrivane u dečijim igračkama i u kućnim aparatima“, istakao je on.
Prema podacima istrage, roditelji su znali čime se deca bave. Pronađena su i pismena odobrenja roditelja, kao i mnogobrojne fotografije sa časova.
Ranije je saopšteno da je Ruska obaveštajna služba pronašla društvene igre sa ekstremističkim oznakama i literaturu o agresiji SSSR-a i Rusije u zgradi socijalnog centra Ukrajinske grčko-katoličke crkve. Tu se nalazi poljsko odeljenje dobrotvorne fondacije „Karitas“, koja se nalazi u Severodonjecku, koji je oslobođen u specijalnoj operacije u Ukrajini.
Pripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
FSB: Razotkriven i osuđen ukrajinski obaveštajac najvišeg ranga /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala