- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Degenek ispao s Mundijala i poručio: Žao mi je Srbije, Mesi je najbolji ikada

© AP Photo / Francisco SecoMiloš Degenek
Miloš Degenek - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Reprezentativac Australije i bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek završio je Mundijal u osmini finala eliminacijom od Argentine (2:1). Iskusni defanzivac je poručio da je Leo Mesi najbolji fudbaler koji je ikada šutnuo loptu, a dotakao se i reprezentacije Srbije i njenog učešća.
Veliki broj prijatelja među Orlovima ima Miloš Degenek, i zato ne čudi što se jedno od pitanja posle ispadanja Australije sa Mundijala u Kataru odnosilo na to kako je video što su Srbi već posle grupne faze spakovali kofere i otišli kući.
„Šta da kažem, osim da mi je mnogo žao što je Srbija ispala. Nemojte pogrešno da me shvatite, ali brinuo sam se o sebi, nisam toliko pratio i davao pažnju. Imam nekoliko prijatelja tamo. Žao mi je Srbije kao nacije, voleo bih da su prošli u osminu finala, ali glavu gore i ne sme niko da ih kritikuje. Treba svako da stane iza njih i da ih pogura u narednom siklusu,“ rekao je Miloš.
Degenek je bio fasciniran Leom Mesijem, koji je odveo Argentinu u četvrtfinale Svetskog prvenstva, dok je njegovoj Australiji zapečatio sudbinu u Kataru.
„Igrali smo dobro i forsirali smo Argentice da se brane sa petoricom fudbalera od 60. minuta i da su nam dali gol iz dosta sreće. Za prvi gol nema šta da se kaže, pošto je Mesi najboljih igrač svih vremena, najboljih koji je ikada šutnuo loptu. Mislim da smo imali prilike da izjednačimo, ali svaka čast mojoj ekipi i momcima. Ponosan sam na sve što smo uradili. Treba da izađemo odavde visoko podignute glave, da budemo srećni i ponosni“, zaključio je štoper američkog Kolumbusa.
Leo Mesi i Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Katar 2022
Mesi je pronašao svog Robina
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Katar 2022
Orlovi kreću kući, a Piksi poručuje: Možda bi neki hteli da idem u Pariz, ali vidimo se u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala