- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Engleska demonstrirala snagu – mogu da daju gol kad hoće

© AP Photo / Hassan AmmarEngleska - Senegal
Engleska - Senegal - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Reprezentacija Engleske četvrti je učesnik četvrfinala Svetskog prvenstva u Kataru posle ubedljive i sigurne pobede nad Senegalom od 3:0. Golove za Gordi Albion postigli su Henderson u 38, Kejn u 45. i Saka u 57. minutu.
Englezi će se u borbi za polufinale sastati sa svetskim šampionom Francuskom u subotu 10. decembra.
Prvih 20-ak minuta ove utakmice nije bilo gledljivo. Ni Englezi, a ni Senegalci nisu šutnuli na gol rivala sve do 23. minuta kada je Ismaila Sar prvi zapretio.
Imali su Englezi sreće i u 32. kada je Pikford jednom rukom maestralno odbranio zicer Dijeu i to je bio znak pulenima Gereta Sautgejta da krenu u rešavanje pitanja pobednika.
Vodeći pogodak postigao je Džordan Henderson u 38. minutu posle sjajnog prodora i asistencije Džuda Belingema, koji je sjajno ostavio loptu iskusnom vezisti Liverpula.
Na 2:0 povisio je Hari Kejn u nadoknadi prvog poluvremena, a ovaj put asistent mu je bio Fil Foden, koji je dobio šansu umesto Sterlinga i potpuno je iskoristio.
Posle odlaska na odmor selektor Senegala Aliju Sise je probao trostrukom izmenom da promeni nešto u igri svog tima, ali naravno da nije uspeo. Razlika u klasi je bila očigledna.
Meč je definitivno odlučen u 57. minutu posle sjajne akcije Fodena i nove asistencije, ovgo puta za Bukaja Saku koji je postavio konačnih i ubedljivih 3:0.
Da su hteli, verovatno bi Englezi do vrha napunili mrežu borbenih Senegalaca, ali sačuvali su verovatno nešto za četvrtifnale i spektakl koji ih očekuje sa Francuskom.
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Katar 2022
Perina rabona: Kula od peska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala