- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Šojgu u Belorusiji: Minsk se odlučno suprotstavlja neprijateljskom kursu Vašingtona

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSegej Šojgu
Segej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Pratite nas
Saveznički odnosi sa Belorusijom su dobili na posebnom značaju u uslovima neviđenog pritiska Zapada i neobjavljenog rata protiv Savezne države, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
Šojgu je tokom razgovora sa beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom u Minsku dodao da je Republika Belorusija bila i ostaje pouzdan partner Rusije.

Ministar odbrane je visoko ocenio „odlučnost Minska da se suprotstavi neprijateljskom kursu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, kao i spremnost da zajedno sa Moskvom osigura vojnu bezbednost Savezne države “.

Šojgu je takođe podsetio da je se „trenutno u skladu sa odlukama predsednika dve zemlje na teritoriji Belorusije sprovode aktivnosti borbenog koordinisanja ruskih i beloruskih formacija i vojnih jedinica, koje ulaze u sastav regionalne vojne grupacije“.
Prethodno je beloruska agencija „Belta“ prenela da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao u Belorusiju gde će razgovarati sa beloruskim ministrom odbrane Viktorom Hrenjinom.
U saopštenju se navodi da će ruska i beloruska strana razgovarati o aktuelnim pitanjima bilateralne vojne i vojno-tehničke saradnje.
Istovremeno, beloruska strana je saopštila da su dva Ministarstva potpisala protokol kojim se unose izmene u Sporazum o osiguravanju regionalne bezbednosti iz 1997. godine.
Prema najavi, sa ruskim ministrom će takođe razgovarati i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
Rusko-beloruske vojne vežbe Zapad-2017  - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
I Belorusija može biti ugrožena: Veliki zajednički manevri Minska i Moskve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala