- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske vazduhoplovne snage dobile pojačanje: Stigli novi višenamenski lovci Su-35S

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSusret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici
Susret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile su novu partiju višenamenskih lovaca Su-35S, saopštila je pres-služba Objedinjene avio-korporacije (OAK).
„Avio-preduzeće OAK u Komsomoljsku na Amuru napravilo je i predalo Ministarstvu odbrane Rusije još jednu partiju novih aviona Su-35S“, navodi se u saopštenju.
Višenamenski lovci Su-35S prošli su ciklus testiranja na zemlji kao i u vazduhu u različitim radnim režimima. Oni su preleteli sa aerodroma u Komsomoljsku na Amuru do mesta gde će biti u službi vojske.
„Proizvodni kapaciteti u fabrici za proizvodnju aviona 'Gagarin' u Komsomoljsku na Amuru danas su u potpunosti popunjeni. Mi isporučujemo avijacionu tehniku u skladu sa rokovima, predviđenim ugovorima, zadovoljavamo potrebe Ministarstva odbrane Rusije po pitanju savremenih avijacionih sistema“, izjavio je generalni direktor OAK Jurij Sljusar.
Su-35 je višenamenski lovac generacije 4++, što znači da je po svojim karakteristikama izuzetno blizu avionima pete generacije. Predstavlja modernizaciju aviona Su-27. Radi se o dvomotornom avionu sa supermanevarskim karakteristikama. Dugačak je 21,95 metara, sa rasponom krila od 14,75 metara i maksimalnom brzinom 2.500 kilometara na čas.
Su-35s - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2020
Američki mediji: Ruski lovac Su-35S je „ubica“
Poređenje projekata lovaca  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Su-35S ili KF 21 „Boramae“: Nove generacije lovačkih aviona /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala