Američki mediji: Ruski lovac Su-35S je „ubica“

© Sputnik / Maxím BlinovSu-35s
Su-35s - Sputnik Srbija
Pratite nas
Performanse ruskog lovca Su-35S su za svaku pohvalu, on je jedan od najboljih u svojoj klasi. Avion nema stelt karakteristike i uprkos tome je pravi „ubica“, navodi američki časopis „Nešnal interest“.

Su-35S pripada lovcima četvrte plus plus generacije, ima odličnu okretnost i sposobnost izvršavanja različitih zadataka.

„Su-35S može da pogodi kopnene i morske ciljeve, uključujući infrastrukturne objekte pokrivene sistemima protivvazduhoplovne odbrane (PVO), kao i objekte locirane na znatnoj udaljenosti od baznih aerodroma“, piše „Nešnal interest“.

Lovac je naoružan raketama „vazduh-vazduh“, koje mogu da uništavaju ciljeve na udaljenosti do 300 kilometara, kao i protivavionske krstareće rakete „Oniks“.
Višenamenski lovci Su-35 i Su-30M2 tokom trenažnog leta u okviru pripreme za ceremoniju otvaranja Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Jedan Su-35 može na megdan sa pet F-35

Prvobitno je Su-35S zamišljen kao model za izvoz, ali su njegov prvi kupac bile Ruske vazduhoplovne snage.

Kina i Indonezija su bile prvi strani kupci, koje su naručile 24 aviona u vrednosti od 2,5 milijardi dolara. Ugovor sa Pekingom o snabdevanju lovcima, zajedno sa pomoćnom opremom i rezervnim motorima, sprovodi se do kraja godine.

Kina je, je zbog saradnje sa Rusijom, pod američkim sankcijama, ali nije odbila da kupi avione.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala