- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neka nova, Ivanovićeva Zvezda

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićDuško Ivanović
Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde potpuno su se preporodili pod vođstvom Duška Ivanovića. Crnogorski stručnjak preuzeo je tim od Vladimira Jovanovića i u šest utakmica ostvario isto toliko pobeda. Od toga četiri pobede bile su u Evroligi, a jedna od preostale dve u ABA ligi nad Partizanom. Dovoljno da Ivanović već osvoji crveno-bela srca.
Od samog starta sezone bilo je jasno da će Jovanović imati težak zadatak da u prvoj evroligaškoj sezoni izađe na kraj sa širokim i šarenolikim rosterom, kao i sa veoma teškim protivnicima i borbom na više frontova.
U isto vreme, Džejlen Adams kao pojačanje na poziciji plejmejkera nije ulivao sigurnost.
Sve je to klub prepoznao, umesto Adamsa prvo doveo iskusnog Luku Vildozu, a onda je umesto Jovanovića stigao Duško Ivanović i Zvezda je probila "čep".
Od momenta kada je seo na klupu Crvene zvezde Ivanović je naređao pobede protiv Asvela, Cibone, Albe, Makabija, Partizana i Virtusa.
Zaista impresivan niz. Posebno imajući u vidu da su mnoge utakmice pripale crveno-belima u neizvesnim završnicama.
Bio je Ivanović veoma zadovoljan posle najnovijeg trijumfa. Mučila se Zvezda u prvom poluvremenu, ali je u nastavku slomila otpor Virtusa.
„Veoma bitna utakmica i pobeda za nas sa dva različita poluvremena. U prvom smo igrali malo bez energije, bez jasnih ideja u odbrani, bez strpljenja u napadu, ali u drugom delu je bilo totalno drugačije u ovom aspektu. U prvom poluvremenu smo igrali sa mnogo grešaka, ali sam jako zadovoljan sa poslednjih 20 minuta“, rekao je Duško Ivanović na konferenciji za medije posle utakmice.
Potom se nadovezao i istakao da njegovom timu nedostaje povređeni Nikola Ivanović koga čeka pauza od oko dva meseca zbog polomljenog rebra.
„Rekao sam nema Nikole, biće nam teško bez njega, da je on bio protiv Virtusa bilo bi nam značajno lakše. Ali kad njega nema ostali igrači moraju da daju malo više. I Ognjen i Nemanja i Luka i Stefan, svi moraju da daju malo više da bismo bili na onom nivou kao sa njim. I drugi moraju da daju više u narednom meču“, dodao je Ivanović i najavio nove uspehe.
Zvezda će u nastavku sezone igrati na gostovanju Studentskom centru, a onda i na gostovanju Partizanu u prvom večitom derbiju u Evroligi u istoriji.
Jedno je jasno, ovo je neka nova Crvena zvezda u odnosu na start sezone.
Nedavno je gost u emisiji Miljanov korner bio srpski košarkaš Ivan Paunić koji već godinama igra u Rusiji.
Luka Vildoza - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2022
SPORT
Zvezdina „kobra“ pojela bolonjeze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala