- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Sudio Hrvatima, sad će i Srbima – Švajcarcima je već jednom doneo sreću

© AP Photo / Darko VojinovicFernando Rapalini, sudija, Argentina
Fernando Rapalini, sudija, Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Argentinski sudija Fernando Rapalini (44) određen je da deli pravdu u meču trećeg kola grupe G Svetskog prvenstva u Kataru između Srbije i Švajcarske koji je na programu u petak od 20 časova.
Iskusni arbitar je, podsetimo, bio prvi Južnoamerikanac u istoriji koji je delio pravdu na Evropskom prvenstvu. Bilo je to u sklopu dogovora UEFA i Komnebola o razmeni arbitara, pa je Španac Hesus Hil sudio na Kopa Amerika.
Rapalini je na EURO 2020. sudio na tri utakmice: Ukrajina - Makedonija (2:1), Hrvatska - Škotska (3:1) i Francuska - Švajcarska (3:3, penalima 4:5). Dakle, jednom je već bio taličan za našeg narednog protivnika.
U Kataru je bio na centru u duelu prvog kola Hrvatska - Maroko koji je završen bez golova. Argentinac je u toj utakmici pokazao samo jedan žuti karton što je izuzetno malo za njegove standarde - 5.17 po meču.
Kada su u pitanju crveni kartoni pokazuje ih 0.21 po utakmici, a gotovo identičan je prosek i kod dosuđivanja penala - 0.22.
U VAR sobi glavni sudija će biti još jedan Argentinac Mauro Viljiano, a njegovi asistenti su zemljaci Hulio Saskunan, Nikolas Taran i Leodan Gonsales.
Pobednik meča Srbija – Švajcarska će se plasirati u osminu finala Svetskog prvenstva ukoliko Kamerun ne savlada Brazil.
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Katar 2022
Odakle Srbiji „gluvi telefoni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala