- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

SAD: Granica za cenu ruske nafte ─ 60 dolara po barelu

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftne pumpe u Tatarstanu
Naftne pumpe u Tatarstanu - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Granica cene za rusku naftu počeće od 60 dolara po barelu i dalje će moći da se menja, izjavio je zamenik ministra finansija SAD Voli Adejemo.
„Počinjemo od 60 (dolara po barelu) i imamo mogućnost da pomeramo granicu cene kako bismo vremenom ograničili prihode Rusije“, rekao je Adejemo na onlajn konferenciji.
Prema njegovim rečima, revidiranje nivoa cena sprovodiće se s vremena na vreme.
Osim toga, evropske zemlje proučavaju mogućnost revizije limita cene nafte u budućnosti, pod uslovom da ovaj nivo bude najmanje 5 odsto ispod tržišnih cena.
Američki političar je dodao da će SAD i njihovi saveznici uspeti da pokrenu mehanizam ograničavanja cena ruske nafte do 5. decembra.
Ranije su mediji javili da su zemlje Evropske unije dogovorile ograničenje cene nafte iz Rusije na 60 dolara po barelu i da se čeka saglasnost Poljske.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je, komentarišući ideju Zapada da ograniči cene ruskih energenata, ranije više puta izjavio da Rusija neće ništa isporučivati inostranstvu ako je to suprotno njenim interesima. Zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak je takođe rekao da će Rusija raditi samo po tržišnim uslovima i da neće isporučivati naftu zemljama koje će uvoditi granične cene, ni po 60 dolara po barelu, ni po bilo kojoj drugoj ceni.
Naftne pumpe u Tatarstanu - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Mediji: Od ograničenja cene ruske nafte korist ima samo Vašington
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala