- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Od ograničenja cene ruske nafte korist ima samo Vašington

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftne pumpe u Tatarstanu
Naftne pumpe u Tatarstanu - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Potencijalno ograničenje cena ruske nafte naškodiće kako Moskvi, tako i Briselu. Od toga će koristi imati samo Vašington, piše kineski list „Global Tajms“.
Prema mišljenju profesora na Institutu za međunarodne odnose pri Kineskom univerzitetu za inostrane poslove Li Hajdonga, evropske zemlje, koje razmatraju ograničenje cena ruske nafte sve više će postati svesne da Sjedinjene Američke Države nagovaraju Evropsku uniju da uvodi mere protiv Rusije radi povećanja prihoda i dobiti Vašingtona. Zato neslaganja koja se javljaju po pitanju ograničenja cena u državama EU izdanje naziva „predvidivim“.

Li smatra da će uvođenje granične cene na naftu iz Rusije naneti štetu ne samo EU, koja se već suočila sa energetskom krizom, već će izazvati haos na svetskom tržištu.

Prethodno su mediji preneli da evropske diplomate planiraju razmatranje ove teme u petak. Kasnije je agencija „Blumberg“ saopštila da su diplomate članica EU odložile pregovore po ovom pitanju.
Ranije je list „Vol strit džurnal“ saopštio da bi Sjedinjene Američke Države i saveznici mogle da postignu dogovor o ograničenju cene ruske nafte na nivou od 60-70 dolara po barelu. Drugi izvori navode da bi limit mogao da bude postavljen na 70 dolara.
Ruski predsednik Vladimir Putin, komentarišući ideju Zapada da ograniči cenu ruskih energenata, više puta je isticao da Rusija neće ništa izvoziti, ukoliko to bude protivrečno njenim interesima.
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
RUSIJA
Rusija neće prodavati naftu državama koje pokušaju da ograniče cenu ruskog crnog zlata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala