- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija neće prodavati naftu državama koje pokušaju da ograniče cenu ruskog crnog zlata

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftna pumpa
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Rusija ne planira da isporučuje naftu i naftne derivate zemljama koje budu uvele ograničenje cena na ruske energente, saopštio je novinarima potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak.

"Rusija potvrđuje svoj status pouzdanog snabdevača energentima na svetskom tržištu i tržišni status naših odnosa sa partnerima. S tim u vezi, ne planiramo da isporučujemo naftu i naftne derivate u zemlje koje budu primenjivale princip gornjih granica cene, uz naknadnu preorijentaciju isporuka na tržišno-orijentisane partnere ili ćemo smanjiti proizvodnju“, rekao je on.

Novak je napomenuo da uvođenje gornje granice cena energenata, kao i politizacija energetskog sektora, mogu samo da dovedu do nestašica i problema u snabdevanju energentima..
"Uvođenje gornje granice cene (ruske nafte) predstavlja akt mešanja bez presedana u tržišne principe funkcionisanja tržišta nafte, što će neminovno dovesti do pada investicija, smanjenja ponude i deficita ponude nafte i druge berzanske robe na koju se ovaj mehanizam može primeniti u budućnosti“, rekao je on.
Nafta - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
RUSIJA
Ruska nafta će, baš kao i voda, uvek pronaći put na tržištu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala