- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Srbija ima „tajnog agenta“ – Miloš poručuje za Sputnjik: „Znam Švajcarce!“

© AP Photo / Natacha PisarenkoMiloš Veljković
Miloš Veljković - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Srbija 2. decembra igra protiv Švajcarske u poslednjem meču grupne faze grupe G Svetskog prvenstva, a na njemu ćemo verovatno videti zanimljiv duel. Onaj između Miloša Veljkovića, srpskog defanzivca i Brila Emboloa, švajcarskog napadača. Inače, u pitanju su drugari iz detinjstva. O svemu tome Veljković govori za Sputnjik.
Veljković je rođen u Bazelu 1995. godine, dok je Embolo rođen u Kamerunu 1997. godine, potom sa šest godina otišao u Francusku, da bi godinu dana kasnije prešao da živi u Švajcarskoj.
I tu su se putevi Veljkovića i Emboloa ukrstili. O svemu tome štoper naše reprezentacije govori za Sputnjik.
„Nebitno ko je protivnik, moramo da damo protiv svakog maksimalno da bismo došli do rezultata. Poznajem neke igrače Švajcarske, najbolje Emboloa i Akanđija. Sa Brilom Emboloom, napadačem što sada igra u Monaku sam manje više i odrastao. Znam ga od osme, devete godine. Znamo se i u kontaktu smo“, rekao je Veljković za Sputnjik.
Da li je možda pričao sa Emboloom u vezi sa utakmicom Srbije i Švajcarske. Možda bi upravo njih dvojica mogli da vode velike i važne bitke.
Embolo je upravo golom došao glave Kamerunu.
„Nismo puno pričali o tome. On sada tek prešao u Monako iz Gladbaha“, konstatuje Miloš koji inače nastupa za Verder iz Bremena.
Da li je Embolo jedini Veljkovićev prijatelj iz protivničke reprezentacije?
„I Akanđija isto znam. Ranije smo se malo družili. Ne družimo se sada toliko, ali smo u kontaktu“, dodaje srpski štoper.
Na kraju, konstatuje da je Švajcarska pre svega tim, ne skup individualaca, te da će i za njega ovo biti posebna utakmica jer je rođen u Švajcarskoj.
„Uglavnom to je to, znam dvojicu, trojicu igrača. Naravno da je posebna utakmica i za mene, jer sam se rodio u Švajcarskoj. Treba da odigramo utakmicu da uzmemo tri boda. Oni imaju kvalitet. Švajcarci su kompaktna ekipa, imaju idnividualni kvalitet, ali više kao ekipa su jaki. Možda mogu da ih uporedim sa Švedskom, sa tako tim reprezentacijama“, rekao je Veljković.
Posle svih priča vezanih za meč Srbije i Švajcarske, mahom negativnih, ovo može da se nazove i jednom pozitivnom spregom između dva nacionalna tima.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Katar 2022
„Novinar“ došao po skandal: Poljak pokušao da isprovocira Piksija pitanjem o Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala