Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti postavio Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Rada Trajković savetnik

© Foto : Youtube/RTV KIM/PrintscreenNenad Rašić
Nenad Rašić - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti imenovao je danas Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.
Mesto ministra za zajednice i povratak bilo je upražnjeno skoro mesec dana, nakon što je Goran Rakić napustio to Ministarstvo zbog dešavanja oko registarskih tablica, a nakon smene komandira regionalne jedinice Sever Nenada Đurića.
Rašićeva lista Građanska inicijative Sloboda, pravda i opstanak na poslednjim parlamentarnim izborima, prema rezultatima koje je objavio CIK, na celom Kosovu osvojila je 1.508 glasova ili 0,173 odsto.
Na istom izborima Srpska lista imala je 44.407 glasova. Na Rašićevoj listi na tim izborima bila je i predsednica Evropskog pokreta Srba s Kosova i Metohije Rada Trajković.
Nakon preuzimanja dužnosti ministra za zajednice i povratak, u tzv. Vladi Kosova, Nenad Rašić imenovao je Radu Trajković za svoju savetnicu.
Informaciju da će predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković biti imenovana za njegovu savetnicu potvrdio je sam Rašić.
„Tačno je, biće imenovana, zato što poseduje bogato iskustvo i znanje i sigurno da može mnogo šta da se nauči od nje i da će dati ogroman doprinos radu ministarstva. Takođe pored toga ona je bila jedna od kandidata na listi i samim tim preuzela je odgovornost imajući i hrabrosti da bude deo liste (GI Sloboda, pravda, opstanak )”, izjavio je Rašić.
Na izborima koji su održani 2021. godine Rada Trajković je bila na listi Građanske inicijative Sloboda, pravda i opstanak, međutim tada ova Građanska inicijativa nije osvojila dovoljan broj glasova za ulazak u privremeni kosovski parlament.
Podsetimo, Rada Trajković je na izborima 2021. dobila 595 glasa birača.
Italijanski karabinjeri u sastavu Kfora u severnoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
SRBIJA
Priština „osvaja“ opštinu Kosovska Mitrovica - postavljaju u klupe Albance umesto Srba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala