Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština „osvaja“ opštinu Kosovska Mitrovica - postavljaju u klupe Albance umesto Srba

© AP Photo / Bojan SlavkovicItalijanski karabinjeri u sastavu Kfora u severnoj Mitrovici
Italijanski karabinjeri u sastavu Kfora u severnoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Pratite nas
Centralna izborna komisija tzv Kosova donela je odluku o zameni odbornika u skupštini opštine Severna Mitrovica, nakon ostavki koje su podneli predstavnici Srba.
Odlukom CIK-a na mesto srpskih odbornika imenovani su sledeće rangirani na prethodnim izborima koji su održani 2021. godine, a ovom odlukom novi odbornici biće albanci osim jednog Dušana Milunovića koji je na prethodnim izborima bio jedini kandidat ispred građanske inicijative “Srpski opstanak”.
Kosovski mediji na albanskom jeziku preneli su i imena novih odbornika.
Na mesto nekadašnjeg odbornika u SO Severna Mitrovica Nemanje Biševca doći će Aida Ferati Dolji , Ivana Zaporožca menja Nedžad Ugljanin, dok će umesto Dušana Dimitrijevića novi odbornik biti Baškim Cimilji.
Ivanu Rakić menja Gzim Aljuši, Jovanu Stanković zameniće Erden Atić.
Biljanu Vukićević će uredboom CIK-a zameniti Petrit Miftari, Gordanu Savić menja Arben Smajlji, a Sinišu Lazića, Meljeke Keljmendi Šipolji.
Odbornika Nebojšu Milanovića sada menja Nadžije Džema, a Biljanu Vidosavlje će zameniti Jahir Demaku, dok će na mestu Dejana Gurešića biti Betim Osmani.
Miodraga Ralića menja Adeljisa Đušinca i Dragišu Maksimovića, zameniće Dušan Milunović.
Ovom odlukom skupštinsku vlast Severne Mitrovice preuzeće albanci koji čine manje od 10 odsto stanovništva u ovoj opštini, a među novim odbornicima biće i onih koji su na prethodnim izorima imali 11, 19, ili 21 glas od skoro 13.000 izašlih birača.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala