- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak nam je potreban“ – da bi bio šampion Alkaras mora da pobedi najboljeg

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser vraća se sledeće godine na Australijan open, a tu vest su željno čekali i njegovi protivnici. Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa priznao je da je Novakov dolazak u Australiju pozitivan za mladog Španca jer ukoliko želi da napreduje mora da pobeđuje najbolje.
Na Australijan Openu ne postoji uspešniji teniser od Novaka Đokovića i jasno je da se osvajača devet trofeja na prvom Grend slemu u godini rivali najviše plaše na tom mestu.
Mladi Karlos Alkaras trenutno je prvi reket planete, već je jednom pobedio Novaka u Madridu, ali njegov trener Huan Karlos Ferero smatra da će talentovani Španac tek morati da pokaže šta zna protiv srpskog asa u Melburnu.
„Karlos i ja smo razgovarali o tome da smo srećni što vidimo Novaka tamo, jer ako želite da pobedite na Australijan openu, morate da pobedite najboljeg“, rekao je čuveni Ferero za „Eurosport“.
Alkaras je do prve Grend slem titule došao na US Openu, ali i tada mu je put bio olakšan jer je Novaku bilo zabranjeno da dođe u Sjedinjene Američke Države.
„Potreban nam je. Mislim da Karlos treba da igra protiv jednog od najboljih u istoriji da bi poboljšao svoj tenis. Naravno da je Rafa [Nadal] tu da igra protiv njega i Novaka, potreban nam jei on“, objasnio je Španac.
U polufinalu Mastersa u Madridu Alkaras je posle tri seta savladao srpskog asa i upravo je to smatra Ferero pomoglo Špancu, jer da bi pobedio Novaka morao je da igra još bolje.
„U Madridu je Karlos igrao protiv Novaka i podigao je svoj nivo da bi pokušao da dobije meč, tako da je to ono što nam je potrebno, da igramo na slemovima protiv njega, mislim da je veoma važno da Karlos napreduje“, zaključio je Ferero.
Australijan Open počinje 16. januara, a titulu brani Rafael Nadal.
Novak Đoković nedavno je govorio za Sputnjik, tokom boravka u Srbiji gde se družio sa mališanima.
Goran Ivanišević i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
SPORT
Ivanišević otkrio neverovatan podatak o Đokoviću
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
SPORT
„Novak da ode do kraja u Melburnu pa ćemo videti“ – Troicki veruje u pobedu Srbije i bez Đokovića
Feliks Ože Alijasim - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
SPORT
Kanađani ponovili uspeh Rusa – pred Đokovićem /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala