- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak da ode do kraja u Melburnu pa ćemo videti“ – Troicki veruje u pobedu Srbije i bez Đokovića

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaNovak Đoković i Viktor Troicki
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da je srpski tim mogao i bolje da prođe na žrebu u kvalifikacijama za plasman u finale, kao i da se nada da će Novak Đoković biti u nacionalnom timu za duele sa Norveškom.
Rivala predvodi Kasper Rud sa kojim je Đoković nedavno igrao u finalu Završnog masters turnira i ostvario glatku pobedu.
„Iskreno, moglo je i lakše. Dobili smo jednog od najtežih mogućih protivnika, ali samo zbog Kaspera. Ostali norveški igrači nisu toliko zvučna imena. Kao i uvek, sve zavisi od nas u kakvom ćemo sastavu igrati, da li će svi biti spremni. Računamo na Novaka, ali nezgodan je termin zbog Australijskog opena“, rekao je selektor Viktor Troicki.
Meč se igra odmah posle prvog gren slema u sezoni i rasplet u Melburnu može itekako imati posledice na ovaj duel. Jer nije lako igrati finale u vreloj Australiji i već posle nekoliko dana doći u ledenu Norvešku.
Od tog epiloga će zavisiti i ko će igrati, jer će ovaj termin pogotovo biti nezgodan za Đokovića od koga se očekuje da se na Rod Lejver areni bori za desetu titulu. Ne treba zaboraviti ni da je on 11 godina stariji od Ruda, što u situacijama ovako drastičnih promena uslova igre ima itekakvo značenje.
Đoković i Rud su igrali četiri puta a trenutno treći teniser sveta iz Osla nikada nije uzeo ni set.
„Nadamo se da će Novak igrati u Melburnu do kraja i samim tim videćemo da li će stići da bude sa nama u Norveškoj. Ali imamo jaku ekipu i od ostatka tima očekujem da budu spremni. Igramo u gostima, imaju trećeg na svetu, ostali nisu tako kvalitetni. To je prvi utisak. Moglo bolje ali i protiv njih imamo šanse međutim, sve zavisi od našeg sastava“, dodao je Troicki.
Još se ne zna na kakvoj će podlozi meč biti igran.
„Posle Australije je nezahvalno o bilo čemu govoriti osim o betonu. U Norveškoj će biti zima, verovatno će biti brza podloga unutra. Ne verujem da će izabrati šljaku jer će i Rud verovatno doći do završnice u Melburnu. Sačekaćemo odluku ali imamo igrače za taj duel. Uveren sam da će oni da ga iznesu i ako Novak ne bude bio sa nama“.
Srbija je kao šesti nosilac bila privilegovana i nije mogla da igra protiv ostalih kvalitetnih reprezentacija.
Pravo direktnog učešća na finalnom turniru u 2023. su dobili ovogodišnji finalisti, Kanada i Australija. Još dve reprezentacije neće morati u kvalifikacije – vajld karte su dobili Španija i Italija.
Ostali parovi kvalifikacione runde: Hrvatska – Austrija, Mađarska – Francuska, Uzbekistan – SAD, Nemačka – Švajcarska, Kolumbija – V. Britanija, Čile – Kazahstan, Švedska – BiH, J. Koreja – Belgija, Holandija – Slovačka, Finska – Argentina i Portugalija – Češka.
Feliks Ože Alijasim - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
SPORT
Kanađani ponovili uspeh Rusa – pred Đokovićem /foto, video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
SPORT
Novi sudar Đokovića i Ruda?
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
SPORT
Sramota se ponavlja – Novaka ponovo nema među kandidatima za veliku nagradu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala