- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Italija: Zaustaviti Ruse na Zapadnom Balkanu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistar spoljnih poslova Republike Italije Antonio Tajani
Ministar spoljnih poslova Republike Italije Antonio Tajani - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani, koji prisustvuje sastanku šefova diplomatija zemalja NATO-a u Rumuniji, izjavio je da je potrebno „zaustaviti Ruse“ na Zapadnom Balkanu i povećati „evropsko prisustvo“.

„Pre svega, treba da zaštitimo sve zemlje na Zapadnom Balkanu, kao i one koje su najbliže Ukrajini. Potrebno je veće prisustvo na Zapadnom Balkanu“, rekao je Tajani.

Podsećajući da je prošle sedmice boravio u poseti Beogradu i Prištini, šef italijanske diplomatije je naglasio da je stabilnost u regionu važna za „mir i zaustavljanje ilegalnih migracija“.
„Takođe treba da zaustavimo Ruse na Zapadnom Balkanu. Potrebno nam je više Evrope – to je nova italijanska strategija – pojačati prisustvo u tom regionu“, poručio je Tajani.
Ranije je ministar odbrane Italije Guido Krozeto saopštio da italijanske vlasti rade na tome da organizuju u Rimu sastanak predstavnika rukovodstva Srbije i nepriznatog Kosova kako bi razgovarali o načinima izlaska iz krize.
Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova NATO-a održava se u Bukureštu 29. i 30. novembra. Na samitu će se razgovarati o situaciji u Ukrajini, ulasku Švedske i Finske u NATO, kao i jačanju vojnog potencijala Alijanse.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
RUSIJA
Ruski diplomata: SAD sprovodi ekonomsko, vojno i ideološko porobljavanje Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala