- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o trojnom gasnom savezu: Postoje realne rute za isporuku energenata

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Ideja o formiranju trojnog gasnog saveza Rusije, Kazahstana i Uzbekistana treba tek da se formalizuje, rute za snabdevanje energentima u ovom regionu su vrlo realne, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ova ideja i inicijativa će se tek formirati, u smislu formulisanja jasnih okvira. To je velika i prostrana teritorija u veoma važnom regionu, i naravno, postoji velika mreža ruta za snabdevanje energijom i gasom. Naravno, sve koordinacione akcije moraju da odgovaraju svim stranama“, rekao je Peskov.
On je dodao, da je predsednik Rusije Vladimir Putin predložio da se napravi koordinacioni mehanizam u okviru gasnog saveza između Rusije, Kazahstana i Uzbekistana i da će za tu realizaciju biti potrebno učešće pravnog lica.
Predsednici Kazahstana i Rusije Kasim-Žomar Tokajev i Vladimir Putin su na sastanku u Kremlju razmatrali formiranje trojnog gasnog saveza sa učešćem Uzbekistana, izjavio je portparol predsednika Kazahstana Ruslan Želdibaj.
Predsednici Rusije i Kazahstana Vladimir Putin i Kasim-Žomart Tokajev na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
RUSIJA
Rusija i Kazahstan razmatraju formiranje trojnog gasnog saveza sa Uzbekistanom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala