- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija i Kazahstan razmatraju formiranje trojnog gasnog saveza sa Uzbekistanom

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoPredsednici Rusije i Kazahstana Vladimir Putin i Kasim-Žomart Tokajev na sastanku u Moskvi
Predsednici Rusije i Kazahstana Vladimir Putin i Kasim-Žomart Tokajev na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Predsednici Kazahstana i Rusije Kasim-Žomar Tokajev i Vladimir Putin su na sastanku u Kremlju razmatrali formiranje trojnog gasnog saveza sa učešćem Uzbekistana, izjavio je portparol predsednika Kazahstana Ruslan Želdibaj.

„Predsednici Kazahstana i Rusije su u Kremlju razgovarali o formiranju trojnog gasnog saveza, koji će činiti Rusija, Kazahstan i Uzbekistan. Cilj ovog saveza je koordinacija akcija prilikom transporta ruskog gas po teritoriji Kazahstana i Uzbekistana“, pojasnio je Želdibaj.

Prema njegovoj informaciji, predsednici Kazahstana i Rusije smatraju da je neophodno organizovati detaljne pregovore sa učešćem eksperata iz tri zemlje kako bi se pronašlo racionalno rešenje datog pitanja u skladu sa interesima svih zemalja.
Tokajev je na sastanku sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom izjavio, da je ruski predsednik na pregovorima istakao da je neophodno stvoriti trojni savez sa Uzbekistanom. Predsednik Kazahstana je dodao da je potrebno da se detaljno razmotri ta tema kako bi se došlo do željenih rezultata i sporazuma.
Predsednici Kazahstana i Rusije, Kasim-Žomar Tokajev i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
RUSIJA
Poseta sa duboko političkim značenjem: Kazahstanski predsednik posetio Moskvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala