- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Fudbalski zemljotres uzdrmao Apenine – svi podneli ostavke u Juventusu!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
U Kataru se zahuktava Svetsko prvenstvo u fudbalu, ali je vest dana stigla oko ponoći sa Apenina i glasi da je kompletno rukovodstvo Juventusa na čelu sa predsednikom Andreom Annjelijem i potpredsednikom Pavelom Nedvedom podnelo ostavke.
Kompletno rukovodstvo torinske „stare dame“ odlučilo se na takav potez, posle vanredne sednice Upravnog odbora održane u Kontinasu.
Prema informacijama koje stižu sa Čizme, do toga je došlo zbog afere koja je uzdrmala italijanski fudbal posle čega je italijansko tužilaštvo pokrenulo istragu zbog „duplih knjiga“ i lažnih finansijskih izveštaja.
Ostavke su podneli i svi članovi Borda direktora – generalni direktor Mauricio Arivabene i članovi Borba Lorens Debru, Masimo dela Rađone, Ketrin Fink, Danijela Marilungu, Frančesko Ronkaljo, Đorđo Takija i Suzan Kivud.
Juventus u čijim redovima igraju dvojica srpskih reprezentaticaca – Filip Kostić i Dušan Vlahović, koji se nalaze na Mundijalu u Dohi, navodno je loše poslovao u periodu od 2018. do 2020. godine, te je tužilaštvo u Torinu krajem oktorbra pokrenulo opežnu istragu.
Ostavka Anjelija označila je i kraj vladavine pomenute porodice, a Andrea je bio četvrti predstavnik čuvene italijanske familije. Na čelo najtrofejnijeg italijanskog kluba stigao je u maju 2010. godine.
Od tada je Juventus devet puta osvajao Skudeto, posle čega je ekipa upala u rezultatsku krizu, prepustivši tron Interu i Milanu.
Brazil - Švajcarska - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Radost Brazilaca za radost Srba /foto/
Portugalija – Urugvaj - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Mundijal, 9. dan – Brazilci dali nadu Orlovima, Ronaldo poveo Portugaliju ka pobedi
Granit Džaka pokazuje albanskog orla na utakmici Švajcarska-Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Albanac je naučio lekciju: „Mi smo Švajcarska – oni su Srbija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala