- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Kako je 3:1 za dva minuta postalo 3:3 – Tadić ima objašnjenje: „Kockali su se“

© AP Photo / Manu FernandezSrbija i Kamerun
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Pratite nas
Dušan Tadić, kapiten fudbalera Srbije, objasnio je uzrok dramatičnog remija protiv Kameruna i govorio o predstojećoj utakmici sa Švajcarskom.
Srbija je imala vođstvo od 3:1 protiv Kameruna u drugom kolu Mundijala, ali je meč završen rezultatom 3:3.
„Jednostavno, protivnik je počeo da igra drugi sistem i ostajali su drugi igrači u napadu. U tim situacijama ne možeš više sa loptom, nego moraš ka golu. Mogli smo da damo četvrti gol. Nismo uspeli, a morali smo... Jednostavno, moramo bolje da se organizujemo kada napadamo. Da imamo kontrolu toga kako stojimo, kada su se oni kockali. Između nas na terenu mora da bude mnogo bolja komunikacija“, rekao je Tadić.
Sledi utakmica protiv Švajcarske u kojoj Srbija mora da pobedi kako bi obezbedila prolaz dalje, a taj duel će biti repriza utakmice iz Rusije, sa Mundijala 2018.
„Pre četiri godine je bio veliki pritisak, hajde da se fokusiramo na fudbal – ko je bolji nek ide dalje. Svi igrači su navikli na pritisak. Sigurno da nije najrpijatnije kada se ispusti 3:1, hoćeš da pobediš i na treningu. Nismo zadovoljni, ali bilo je dobrih stvari i stvorili smo dovoljno kolosalnih šansi. One što smo primili, ne treba da se dešavaju“, rekao je Tadić.
Što se tiče Švajcarske...
„Dosta su dobro organizovani, trkački su dobra ekipa i timski duh i timska organizacija ih krasi, dobro se brane, imaju dosta trkača i mislim da je to najveća prednost. Ja mogu da obećam da ćemo dati sto odsto svojih mogućnosti, pa i kad nema rezultata – sve dajemo za pobedu. To će biti slučaj i u petak. A tu sreću smo valjda zaslužili, pa da nam se vrati. Pričali smo posle utakmice i nadamo se da će sve doći u naše ruke. Stalno smo zajedno, pričamo i pokušavamo da budemo bolji. Samo treba da se stisnemo, sve je u našim rukama i da odigramo najbolje što možemo i donesemo Srbiji pobedu“, rekao je Tadić.
Jedno od pitanja se odnosilo na tračeve da je u ekipi Srbije narušena atmosfera, što je kapiten demantovao.
„Stvarno nikad bolja atmosfera nije bila između igrača. Mislim da je dobar miks između igrača, držimo se zajedno i to je pozitivno. Samo treba da ostanemo i nema nikakvih problema“, rekao je Tadić.
Sjajni vezista nije saglasan sa novinarskim ocenama da tim Srbije nije pokazao mnogo u dosadašnjem toku Mundijala.
„Postigli smo tri gola protiv Kameruna, stvorili dosta šansi, bilo je dobrih stvari i trebalo je da pobedimo. Što se tiče same postavke, naravno da je dobro kada imaš dva napadača i isto tako možeš da budeš opasan i sa dve desetke. Zavisi od utakmice i postavke protivničkog tima. Prva utakmica protiv Brazila – bilo je puno defanzivnih obaveza. Imali smo dobrih akcija, moglo je da bude bolja komunikacija kada napadamo. Pričali smo između sebe da moramo malo više da pričamo“, rekao je Tadić.
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2022
Katar 2022
Sergej: I na 0:0 bih uradio isto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala