- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Sekretar ODKB: Rusija neće upotrebiti nuklearno oružje

CC BY-SA 3.0 / wikipedia / "Satana", tako su Amerikanci nazvali ruskog "Vojvodu", a novi model huklearnog projektila već je dobio ime "Satanin sin".
Satana, tako su Amerikanci nazvali ruskog Vojvodu, a novi model huklearnog projektila već je dobio ime Satanin sin. - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Generalni sekretar Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) Stanislav Zas odbacio je mogućnost da Rusija upotrebi nuklearno oružje tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.
"Što se tiče upotrebe nuklearnog oružja, imamo samo jednu državu u ODKB koja ima nuklearno oružje - Rusku Federaciju. Vojna doktrina predviđa slučajeve u kojima se nuklearno oružje koristi. Ali verujem da čak i u ovoj sadašnjoj teškoj, veoma napetoj situaciji, upotreba nuklearnog oružja ne dolazi u obzir“, rekao je šef ODKB u intervjuu televiziji ONT.
"Istovremeno treba svi subjekti svetske politike, ne samo Rusije, da shvate katastrofalne posledice takvih koraka. Stoga, isključujem mogućnost upotrebe nuklearnog oružja u sadašnjim uslovima", dodao je on.
Rat u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
SVET
ODKB: Poslati misiju u Jermeniju kako bi procenila situaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala