- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Grujić: Da prihvatimo reči selektora kao profesionalci, a ne kao deca

© AP Photo / Frank AugsteinSrbija i Kamerun
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Vezista Srbije Marko Grujić koji je u finišu dobio priliku protiv Kameruna (3:3) izašao je pred medije posle remija i otkrio kakva je atmosfera vladala pri vođstvu 3:1, dodajući posle neuspeha da on i saigrači moraju da prihvate reči selektora kao odradsli ljudi, a ne kao deca.
„U svlačionici je vladala čudna atmosfera. Na klupi je na 3:1 vladala euforija, dali smo timski treći gol, svi smo bili kao jedan. Ali neverovatno da je na kraju bilo 3:3“, rekao je Grujić i dodao:
„Morali smo pametnije, sigurno je bilo saveta da klupe, ali igrači to nekada ne sprovedu u delo. Moralo je da ode na 4:1, 5:1, da ih nokautiramo. Svi su pogođeni, vlada muk. Bili smo ubeđeni u tri boda. Večeras moramo da pratimo Brazil i Švajcarsku, a onda moramo da damo ne 100, nego 200 odsto. Igrali smo sa trojicom u sredini i probali smo mi vezni da se pridodamo i distribuiramo loptu do Radonje i Koleta. Moramo da napravimo iskorak, da prihvatimo reči selektora kao profesionalci, kao ljudi, a ne kao deca“, rekao je Grujić.
I kapiten Dušan Tadić je u čudu zbog svega što izdešavalo na terenu, odnosno zbog načina na koji je Srbija ostala bez dva boda.
„Rolerkoster. Oni povedu mi okrenemo na 3:1. Posle dve kontre, dese dva pogotka neverovatna. Moramo da dignemo glavu da budemo pozitivni dosta dobrih stvari i stvari za popravku nadamo se pobedi Brazila. Pokazali smo da kad nam treba pobeda da možemo da uradimo to i da pokažemo karakter. Moramo da budemo pozitivni i da verujemo raduje ofanzina igra, stvorene šanse mogli smo mnogo više pogodaka nadam se da će ući kada bude najpotrebnije. Moram da vidim golove kako smo primili. Pričali smo malo možda bolja komunikacija između igrača kod drugog gola, mora da bude bolja. Moramo da znamo šta se dešava“, rekao je Tadić.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Piksi posle (k)iksa Srbije: Velika frustracija – navijaćemo za Brazil
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
„Trebalo je da držimo loptu, ali smo hteli da damo što više golova“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala