- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Piksi posle (k)iksa Srbije: Velika frustracija – navijaćemo za Brazil

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Selektor Dragan Stojković Piksi poručio je posle remija Srbije sa Kamerunom (3:3) u drugom kolu Mundijala, da je ekipa morala drugačije da privede meč kraju, posle vođstva 3:1 i da će analizirati šta se sve izdešavalo u dva minuta kada smo primili dva gola. Pomenuo je i reč velika frustracija, koja možda idealno opisuje stanje stvari.
Ekipa RTS koja izveštava direktno iz Dohe intervjuisala je selektora Dragana Stojkovića neposredno posle meča, tačnije novinar Aca Stojanović, a na njegovu konstataciju da je ovo bila jedna zanimljiva utakmica, Piksi se složio.
„Nema dileme da je ovo najinteresantniji meč za gledanje, samo mi treneri znamo kako je nama. Osećamo zbog rezultata dosta veliku frustraciju. Posle vođstva Kameruna smo pronašli naš ritam igre i zasluženo došli do vođstva. Imati 3:1 na ovom nivou je velika prednost. Treba biti pametan, inteligentan da privedete utakmicu kraju. Mislim da su opet neke gršeke nas skupo koštale za drugi i treći gol Kameruna. Apsolutno nepotrebno izlaženje zadnje linije, pokušaj pravljenja ofsajda je praktično zabranjen na visokom nivou. Šteta što nismo pobedili. Mislim da smo mogli, da smo za nijansu bolji od Kameruna, ali rezultat kaže 3:3", rekao je selektor i nastavio:
„Uspeli smo da stvorimo kolosalne šanse. Mislim da je Mitrović imao jednu stativu. Ne znam kako je uspela da bude promašena ona jedna šansa. Bilo je dobrih prodora i napada, to raduje u svakom slučaju da ekipa može da kreira šanse. Toliko šansi i postignuta tri gola me kao trenera raduju, ali ovo što smo primili tri gola moramo da analiziramo kako da to rešavamo ubuduće, da se to ne dešava. Imali smo prinudne izmene. To su Pavlović i Veljković dva centralna beka. Ali, to nije nikakav alibi, to je jednostavno tako", istakao je Piksi.
Svestan je kormilar Orlova koji su naprasno aterirali u dvoboju sa Kameruncima, gde su od gotovog napravili veresiju, da će oči nacije biti uprte u Brazilce koji od 17 časova igraju sa Švajcarskom.
„Sad moramo da navijamo za Brazil. Pa dobro, videćemo. Gledaćemo tu utakmicu u svakom slučaju. Svetsko prvenstvo vidite koliko čudnih rezultata. Nije lako pobediti. Moramo da verujemo do kraja, da sačekamo rezultat meča Brazil - Švajcarska. Sad je najvažnije da vidimo stanje igrača i koja je to težina povreda. Šteta, opet kažem, mogli smo do pobede bez problema. Tri boda koja bi nam značila, okrećemo se onome što nas čeka. Nema puno vremena", zaključio je Dragan Stojković Piksi.
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
„Trebalo je da držimo loptu, ali smo hteli da damo što više golova“
Rade Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Rade Bogdanović: Nismo imali selektora na klupi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala