- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Portugalija se setila Rusije pa se osvetila posle četiri godine

© AP Photo / Martin MeissnerPortugalija – Urugvaj
Portugalija – Urugvaj - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Portugalije savladali su selekciju Urugvaja rezultatom 2:0, a pobedu su u 55. i 92 minutu doneli Kristijano Ronaldo i Bruno Fernandeš. Trijumfom su se osvetili Urugvaju za poraz na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.
Fudbaleri Portugalije savladali su selekciju Urugvaja rezultatom 2:0, a pobedu su u 55. i 92 minutu doneli Kristijano Ronaldo i Bruno Fernandeš.
Portugalci su ofanzivno ušli u meč i neprestano ulazili u protivničku polovinu terena. Posle 20 minuta igre videlo se i preko poseda lopte da Portugalija daleko više preti, dok urugvaj na sve načine pokušava da se odbrani.
Agresivni su bili fudbaleri obe reprezentacije, a na pauzu se otišlo sa nulom. Sa više samopouzdanja je Portugalija ušla u drugo poluvreme, a konstantne pretnje pretvorile su se u gol u 55. minutu.
Kristijano Ronaldo se upisao u strelce i to ga je podstaklo da dodatno vrši pritisak na gol Urugvaja pa su on i saigrači azređali nekoliko šansi.
Kako je vreme odmicalo, Urugvaj više nije imao šta da izgubi i krenuo je da napada. U završnici su Urugvajci imali strašne šanse, ali je odličan na golu bio Kosta.
Gomez je pogodio stativu, a Suarez samo dva minuta kasnije šutnuo malo pored gola. Vremena je bilo sve manje, a Urugvaja padala koncentracija.
Umesto drame u završnici Urugvajci su olakšali posao Portugalu jer je Gimenez igrao rukom. Nakon konsultacije sa VAR sobom sudija je odlučio da svira penal, a hladonokrvo je za 2:0 pogodio Bruno Fernandeš.
Pobedom su Portugalci praktično obezbedili osminu finala i potencijalno bi mogli da se sastanu sa Srbijom ukoliko ostanu prvi u svojoj grupi, a Srbija bude druga u svojoj.
Portugalija – Urugvaj - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Mundijal, 9. dan – Brazilci dali nadu Orlovima, Ronaldo poveo Portugaliju ka pobedi
Rigobert Song - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Sukob je izazvao pozitivnu reakciju – na štetu Srbije
Granit Džaka pokazuje albanskog orla na utakmici Švajcarska-Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Katar 2022
Albanac je naučio lekciju: „Mi smo Švajcarska – oni su Srbija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala