- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“ konzervira opremu za „Severne tokove“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda „Severni tok 2“
Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“  - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2022
Pratite nas
„Gasprom“ planira da konzervira opremu za gasovod na kompresorskim stanicama ‘Portova’ i ‘Slavjanska’, koji prenose gas do gasovoda ‘Severni tok’ i „Severni tok-2“, piše list „Komersant“.
Sva oprema će nakon konzervacije ostati u kompresorskim stanicama, a u slučaju potrebe će biti pokrenuta u kratkom roku, rekao je jedan od sagovornika.
Teroristički napadi su se dogodili 26. septembra istovremeno na dva ruska gasovoda koji dostavljaju gas Evropi – „Severnom toku 1“ i „Severnom toku 2“. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o ciljanoj diverziji. Operater gasovoda, kompanija „Nord strim AG“ je tada saopštila da je reč o incidentima bez presedana i da je nemoguće proceniti kada će šteta biti sanirana.
Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivični postupak zbog međunarodnog terorizma. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da nema sumnje da se po pitanju gasovoda „Severni tok“ i „Severni tok 2“ radi o aktu međunarodnog terorizma. Prema njegovim rečima, to je najopasniji presedan, jer konkurenti na taj način teraju Evropljane da kupuju energente po višim cenama.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2022
RUSIJA
Kremlj: Istraga Švedske o „Severnom toku“ govori u prilog verziji o terorističkom napadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala