- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija može ograničiti izvoz zlata

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaRuske zlatne poluge
Ruske zlatne poluge - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Ministarstvo finansija Rusije ne planira da zabrani kupovinu i prodaju plemenitih metala na unutrašnjem tržištu, ali postoji mogućnost da u budućnosti biti uveden limit na izvoz zlata iz zemlje, saopštila je pres služba ruskog Ministarstva finansija.

„U budućnosti ograničenja mogu da utiču samo na izvoz plemenitih metala fizičkim licima u slučaju da njihov obim bude veći od dozvoljenog“, izjavili su u Ministarstvu.

Pritom, zamrzavanje transakcija plemenitim metalima na unutrašnjem ruskom tržištu se trenutno ne razmatra, navodi rusko Ministarstvo.
„Ograničenja ili zamrzavanje transakcija na temu kupovine i prodaje zlata se ne razmatra, ni za fizička lica, ni za pravna lica. Ministarstvo finansija Rusije, naprotiv, se trudi da razvije tržište plemenitih metala i da zlato učini punopravnim tržišnim investicionim proizvodom“, zaključila je pres služba Ministarstva finansija Rusije.
Ministar finansija Rusije Anton Siluanov je 2. marta savetovao Rusima da ulažu u zlato umesto u američke dolare. Prema njegovim rečima, svetska rezervna valuta je nestabilnija i ne može da bude dostojna konkurencija plemenitim metalima.
Zlatne poluge, Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2022
RUSIJA
Rusija i Kina postavile „zlatni rekord“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala