- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mask prkosi udaru korporacija na Tviter: Objavio dva rekorda i opcije koje se spremaju

© AP Photo / Stephen Lam/San Francisco ChronicleTviter
Tviter - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Vlasnik Tvitera Ilon Mask rekao je registracija novih korisnika na toj društvenoj mreži rekordna i povećava se uprkos masovnom odlasku oglašivača, među kojima su velike korporacije, kao i zaposlenih. On je obelodanio i detalje novina koje Tviter treba uskoro da uvede.
Mask, koji je nedavno kupio ovu društvenu mrežu, predstavio je svoju viziju „Tvitera 2.0“, koju namerava da uvede. On je to učinio objavljujući neke od delova prezentacije predstavljene na razgovoru sa zaposlenim u Tviteru.
Mask je prikazao grafikone u kojima se vidi da je broj novih korisnika na rekordno visokom nivou, kao i dužina aktivnosti korisnika.
Naveo je i nove mogućnosti koje planira da uvede, kao što su interaktivno oglašavanje koje prati interesovanja korisnika, nove opcije za objavljivanje video-snimaka, mogućnost pisanja dugih tvitova, te enkripcijska zaštita privatnih poruka.
Ilon Mask je objavio i da su korisnici imaju utisak da je prisutnost govora mržnje sve manja. Nekoliko velikih oglašivača suspendovalo je svoje oglašavanje na Tviteru posle poziva pojedinih nevladinih organizacija da to učine, zbog navodne opasnosti od širenja govora mržnje posle Maskovog preuzimanja te društvene mreže.
Među velikim kompanijama koje su suspendovale oglašavanje su tako „Dženeral motors“, „Mondelez“, „Folksvagen“...
Mask je rekao da se dogodio „masovni pad prihoda“ od povlačenja oglašivača, okrivivši za to pojedine nevladine organizacije.
Iako je, pored pada oglašavanja, suočen i sa velikim padom broja zaposlenih, prvo zbog otkaza koje je podelio posle preuzimanja Tvitera, a potom i odlaska onih kojima se nije svideo njegov zahtev za prekovremeni rad, Mask je optimistički naveo kako očekuje da ta društvena mreža dostigne milijardu korisnika u narednih 12 do 18 meseci.
Ilon Mask ulazi u upravnu zgradu Tvitera - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2022
SVET
Ulazi li Ilon Mask u rat protiv orvelovske cenzure „duboke države“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala