- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.
Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija

Piksijeva konferencija – Mundijal sada počinje za Srbiju, Kostić spreman, da ukrotimo Lavove!

Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak od 11 časova igra protiv Kameruna drugi meč na Svetskom prvenstvu, a selektor Dragan Stojković Piksi istakao je da Mundijal za Orlove kreće posle meča sa Brazilom. Te da je situacija sa povredama sada bolja i da je Filip Kostić spreman.
Podsećanja radi, Srbija je u prvom meču na turniru igrala protiv Brazila i poražena je rezultatom 2:0, a oba gola za Selesao dao je Rišarlison.
Selektor Dragan Stojković istakao je da će biti promena u odnosu na meč sa Brazlom, te da je Filip Kostić u konkurenciji za utakmicu.
„I ranije smo znali da će prva utakmica sa Brazilom biti jako teško, posebno što smo imali probleme sa povrdama ključnih igrača. Ovo je Mundijal za Srbiju je praktično počeo posle utakmice sa Brazilom. Znamo da će se Kamerun i Švajcarska zajedno sa nama boriti za mesto za prolazak dalje. Situacija je dosta bolja po pitanju povreda igrača.Pripremićemo se najbolje što možemo, veoma je važna utakmica. I oni su krenuli sa porazom“, rekao je Piksi.
Tok celokupne konferencije mogli ste da pratite uživo uz Sputnjik.
Natpis Nema predaje - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Kako ih nije sramota?! Dačić žestoko osudio FIFA zbog akcije lažnog Kosova
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
16:54 27.11.2022
Kraj konferencije za medije.
16:46 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Nema tu pokušaja da ih podignem. Jedna utakmica ne može da poremeti ništa. Normalne su to stvari. Nije sramota izgubiti od Brazila. Treba ostati pozitivan i mi jesmo pozitivni. Idemo unapred. Dobro je da je Brazil prošao.
16:45 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Kostić je daleko bolje, poslednja dva dana, na treninzima, delovao je pozitivno na mene. Neću reći da će igrati, ali jeste u konkurenciji. A nije bio protiv Brazila. Videlo se da će biti OK. To me raduje.
16:43 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Nije kome je rečeno nego kome suđeno je rekao sam znajući ovu situaciju, ne da bih zabavljao javnost. Da će igrati ko je spreman. Nadam se da ste shvatili da se na to odnosilo. Nije prijatno kada neko ne igra mesec dana. Iz ove kože se ne može. Izaći ćemo sa najjačim timom, tu nema dileme. Već je odlučeno. To je moj stil rada. To nisam imao pred Brazil. Strahovita konfuzija. Jednog dana ću da objašnjavam moje stanje. Iskustvo više.
16:40 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Znam da su dve afričke ekipe pobedile, nadam se da ova treća neće pobediti, a to je Kamerun. Jako poštujem afrički fudbal, Kamerun je oduvek bio dobar reprezent, bukvalno ima legende fudbala koji se igra na ovoj planeti i treba da budete ponosni. Kamerun ima nekoliko vrhunskih igrača, koji može u kontranapadu mnogo problema da napravi. Moramo da budemo oprezni. Nadam se da ćemo uspeti da ukrotimo Lavove, ali nije prijatno sresti se sa njima.
16:35 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Što se tiče odnosa, oni su od početka do danas na mestu potpuno. Imao sam dilema pred Brazil s obzirom na to koliko su važni igrači bili poređeni. Ali kada znam da ih nema. A javnost to ne zna. I ne mogu javno da kažem. Bila je dilema kako izaći i pružiti otpor Brazilu. Odnosi su na mestu i ovaj poraz neće da nas poremeti. Ne može taj poraz da poništi ono što smo uradili u prethodne dve godine. Nije sramota izgubiti.
16:33 27.11.2022
Vanja Milinković-Savić:
Pohvale mogu da utiče na mene, da mi poraste samopouzdanje. Ta utakmica je iza, a ta moja dobra utakmica nam nije donela bodove. Spremamo se za Kamerun i to nam je cilj.
16:32 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Imaju dobru odbranu Brazilci, nisam čitao u poslednja tri četiri dana ne pratim štampu. Mislim da je to najbolje. Čitajući možete da vas poremeti. Treba da dođe do kritika, to nije problem, ali može neko da kaže neku glupost što može da utiče na tim. Lako je Silvi da igra, vrhunski je igrač, a lako mu je da igra sa rekovalescentom. Da je Mitrović bio na 100 posto ne verujem da bi imao takvu konstataciju. Mi smo pogodili tim Brazila, mogu da vam pokažem papir od 15. novembra, koji sam potpisao.
16:30 27.11.2022
Vanja Milinković-Savić:
Na meni je da se pripremim, imao sam video anlizu, upoznat sa timom. Da li ću imati više posla u odnosu na Brazil to ne znam, nadam se da neću.
16:29 27.11.2022
Vanja Milinković-Savić:
Velika je budućnost pred Onanom, odlično se snašao kada je morao da zameni odličnog golmana kakav je Handanović. Izborio se sa tim pritiskom i mislim o njemu sve najbolje kao golmanu.
16:27 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Kao i Kamerun mi smo počeli sa porazom i naravno da su iste aspiracije da dođemo do pobede i veoma važna tri boda. Bićemo ofanzivni. Da bi se postigao gol moraš malo i da napadaš. Kao tim moramo delovati i ofanzivno i defanzivno, da budemo kompaktni i da znamo šta radimo na terenu. Stanje igrača me više raduje nego pre nekoliko dana. Da li će Mitrović i Vlahović startovati to ćete videti sutra. Da znam sastav, znam. Tu nemam dilemu. I to je velika razlika u odnosu na meč sa Brazilom kada nisam znao. Informacije su dolazile i ovako i onako, prepušten sam bio do poslednjeg momenta. Sada znamo tim. Ići ćemo na pobedu.
16:25 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Raduje me intezitet rada u poslednja dva dana i to je pokazatelj da se vraćamo sada kada je najpotrebnije. Što se fizičke spreme tiče, od dolaska u Katar imali smo 7-8 igrača koji nisu bili u trenažnom procesu. Nisam to mogao javno da govorim jer bi onda ceo svet znao o čemu se radi. Bilo je to za men vrlo zabrinjavajuće. Sada znate zašto niste videli osmeh na mom licu. Ali, osmeh se polako vraća. Bolje je nego što je bilo.
16:23 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Protiv Brazila smo se previše trošili ni za šta. Pretrčali smo više od Brazila, a ispalo je da tih pola sata u drugom poluvremenu ne postojimo. Imali smo mnogo promašenih pasova i izgubljenih lopti. Nismo bili kompletna ekipa na terenu. Da sam izašao sa najboljim timom bila bi potpuno drugačija slika.
16:21 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
Situacija sa povredama je daleko bolja, ali nije odlična. Biće promena u sastavu. Kostić će biti u konkurenciji za tim. Raduje me intezitet koji je radio pokazuje da je spreman da odigra utakmicu. U kondiciji je, mogu da računam na njega.
16:19 27.11.2022
Dragan Stojković Piksi:
I ranije smo znali da će prva utakmica sa Brazilom biti jako teško, posebno što smo imali probleme sa povrdama ključnih igrača. Ovo je Mundijal za Srbiju je praktično počeo posle utakmice sa Brazilom. Znamo da će se Kamerun i Švajcarska zajedno sa nama boriti za mesto za prolazak dalje. Situacija je dosta bolja po pitanju povreda igrača.Pripremićemo se najbolje što možemo, veoma je važna utakmica. I oni su krenuli sa porazom.
16:18 27.11.2022
O zastavi
Bez komentara iz redova Orlova o tužbi Saveza tzv. Kosova.
16:14 27.11.2022
Očekuje se početak
Uskoro se očekuje najavljeni početak konferencije za medije pred meč Srbija - Kamerun.
15:24 27.11.2022
Dobro došli
Poštovani čitaoci Sputnjika, dobar dan i dobro došli na tekstualni prenos konferencije za medije Orlova pred meč sa Kamerunom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala