- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Kostarikanci se branili, pa šokirali Japance iz jedinog šuta u okvir gola!

© AP Photo / Francisco SecoKostarika Fuler
Kostarika Fuler - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Kostarike šokirali su Japan u drugom kolu Grupe E na Mundijalu u Kataru. U meču koji je više podsećao na „uspavanku“ nego na fudbalsku utakmicu, u kojem se Kostarika branila i imala samo jedan šut u okvir gola, Fuler je uspeo rezantnim udarcem levom nogom u 81. minutu da nokautira „samuraje“ i da ostavi svoj tim u trci za osminom finala.
Ozbiljno su se zakomlikovale stvari u Grupi E, gde se večeras od 20 časova u velikom derbiju sastaju Španija i Nemačka.
Španija, Japan i Kostarika imaju po tri boda, dok su Nemci bez bodova.
Ubili su fudbal u prvih 45 minuta Japan i Kostarika. Verovatno najnesadržanije poluvreme u dosadašnjem toku Mundijala u Kataru, gde su mreže mirovale, što i ne čudi kada se uzme u obzir da nijedna selekcija nije uputila udarac u okvir gola.
Na poluvremenu je Japan menjao, usledila je dvostruka izmena. Na teren su ušli heroj pobede nad Nemačkom (2:1), bivši fudbaler Partizana Takuma Asano koji je zamenio Uedu, a priliku je dobio i Ito umesto Juta Nagatoma.
Ipak, ni brojne izmene nisu uticale na ono najvažnije – da se promeni rezultat na semaforu. Japan, koji je bio favorit, što i ne čudi jer je Kostarika na premijeri demolirana od Španije (7:0), nije uspeo da realizuje daleko veći broj prilika u drugom poluvremenu.
Pokušavali su Soma, Endo, Asano, ali je Kejlor Navas izlazio kao pobednik iz tih duela. U jeku japanskih napada, ohrabreni brojnim odbrana svoje prve zvezde Kejlora Navasa, Kostarikanci su se dali u jednu od retkih kontri koja je rezultirala pogotkom.
„Sevnula“ je levica Kejšera Fulera a lopta je završila u daljem uglu gola koji je branio Gonda. Kakav šok za Japance i kakva erupcija oduševljenja za, po mnogima, otpisana Kostarikance.
Nakon osvajanja tri boda, gde su srušili favorizovane „samuraje“, Kostarika ima pravo da sada da u poslednjem kolu protiv Nemačke može da izbori plasman među 16 najboljih selekcija sveta.
Gost u emisji Miljanov korner pred odlazak na Mundijal bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
 Koncert  Riblje čorbe na stadionu Tašmajdan - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Nema predaje! Bora Čorba o skandaloznom napadu na Orlove
Mesi razočaran razvojem situacije na terenu u meču osmine finala protiv Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
Katar 2022
Istorija je počela protiv Srbije – i nastavlja se!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala