- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Danska kažnjena za promašaje – Mbape odveo Francusku u osminu finala!

© AP Photo / Christophe EnaFrancuska i Danska
Francuska i Danska - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Francuske obezbedili su plasman u osminu finala Mundijala u Kataru već posle drugog kola pošto su upisali i drugu pobedu savladavši Dansku sa 2:1, iako su rivali čak imali prilike za preokret.
Francuska je imala inicijativu tokom prvog poluvremena, nije uspela da postigne gol zbog sjajne odbrane Danske, ali je do toga stigla u 61. minutu preko Kilijana Mbapea.
Radost je trajala svega sedam minuta, izjednačio je Andreas Kristensen u 68. minutu posle čega je bilo nekoliko velikih šansi za preokret skandinavske selekcije, ali je kao rezultat svega stigla kazna u vidu drugog gola za Mbapea u 86. minutu.
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Katar 2022
Mundijal, 7. dan: Argentina je preživela, a Francuska već otišla u nokaut fazu!
Žestoku ofanzivu su najavili Francuzi postavom sa čak četiri napadača, a prve prilike su se dogodile u 10. i 13. minutu kada su pokušavali Žiru i Varan.
Danci su morali žestoko da se brane, nizali su žute kartone, Šmajhel sjajne odbrane, ali su i rivali bili neprecizni, poput Mbapea u 30. minutu.
Šest minuta kasnije Danska je zabeležila prvu priliku preko Kornelijusa, usledili su novi ataci Francuske, ali se na odmor otišlo bez golova.
Mrežu Danske je u 61. minutu otključao Mbape, sjajnom reakcijom je matirao Šmajhela i krunisao odličnu igru Francuske.
Opustili su se Francuzi posle gola, a njihova radost je trajala svega sedam minuta jer je u 68. rezultat poravnao Kristensen.
Svega pet minuta kasnije Linstrem je imao šansu za preokret, usledila je briljantna reakcija Melea u odbrani posle pokušaja Čuamenija, Rabio je pokušao makazicama, a potom je veliku priliku za Dansku propustio Brajtvajt.
Posle niza šansi stigla je i kazna, u 86. minutu je Mbape postigao svoj drugi gol i doneo novu prednost Francuskoj, a zapravo i pobedu.
Posle dva kola takmičenja Francuska je već obezbedila prolaz u narednu fazu takmičenja.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala