- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: U SAD stvorena varijanta virusa korona sa smrtnošću od 80 odsto

Virus korona - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku odbranu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov izjavio je da je, sudeći po dokumentima, soj virusa korona koji izaziva smrtnost kod 80 odsto testiranih životinja u laboratoriji bio stvoren u SAD.
„U oktobru je na Bostonskom univerzitetu bio stvoren veštački uzročnik infekcije virusom korona na osnovu sojeva omikron i početne vuhanske varijante. Modifikovani virus koji su Amerikanci stvorili, izazvao je smrt 80 odsto testiranih životinja i doveo do razvoja atipičnih neuroloških simptoma i teškog oštećenja pluća“, objavio je Kirilov.
Takođe je istakao da se odbrambena svojstva antitela smanjuju 11 puta u kontaktu sa novim patogenom, a postojeće vakcine protiv njega nisu efikasne.
Kirilov je naglasio da je bez obzira na visoke biološke rizike, testiranje sprovedeno sredstvima iz američkog državnog budžeta, bez relevantne dozvole nacionalnog regulatornog tela za bezbednost.

SAD prebacuju biolaboratorije u treće zemlje zbog rizika od havarije

Prema njegovim rečima, SAD prebacuju svoje biolaboratorije u treće zemlje zbog visokog rizika havarije u njima.
Dodao je da se time objašnjava pogoršanje epidemiološke situacije na njihovim lokacijama, kao i pojava bolesti i njihovih prenosilaca koji nisu svojstveni konkretnim područjima.
Kirilov je izneo podatak da je prema zvaničnoj statistici, u SAD tokom poslednjih 10 godina evidentirano preko 200 slučajeva kršenja biološke bezbednosti. On je dodao da je pretpostavka da je to samo neznatan deo incidenata i da je stvarna situacija mnogo gora.
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruska vojska: Novi dokumenti potvrđuju pokušaj SAD da preuzmu kontrolu nad patogenima u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala