- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Novi dokumenti potvrđuju pokušaj SAD da preuzmu kontrolu nad patogenima u Ukrajini

© AFP 2023 / Paul J. RichardsČlan jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Novi dokumenti potvrđuju pokušaje Amerikanaca da uspostave kontrolu nad patogenima u laboratorijama u Ukrajini, saopštio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku odbranu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.

„Objavljena dokumenta još jednom potvrđuju saradnju Vašingtona i Kijeva, kao i pokušaje uspostavljanja kontrole nad patogenima u ukrajinskim laboratorijama putem implementacije sistema PAKS, čiji su elementi predati Ukrajini pod oznakom 'vlasništvo Vlade SAD'. To odgovara materijalima kojima raspolažemo: registracionoj karti projekta i ugovornoj dokumentaciji, koju je odobrilo Ministarstvo ekonomije Ukrajine“, objasnio je on.

Kirilov je takođe istakao da su pod kontrolom Pentagona u Ukrajini sprovođena ili se i sada vrše testiranja uzročnika zaraznih bolesti na vojnim licima, kao i mentalno obolelim osobama.
Potpukovnik je naglasio da nomenklatura patogena koji su proučavani u okviru ukrajinskih projekata „Ju-Pi“, i „Tep“, nikako nije povezana sa aktuelnim problemima u ukrajinskom zdravstvu.

Vojno-biološka aktivnost SAD skriva se i od Amerikanaca

Kirilov je podsetio da je u toku specijalne vojne operacije otkriveno da je u Ukrajini realizovan vojno-biološki proram Pentagona kojim se krše članovi 1 i 4 Konvencije o zabrani pripreme, proizvodnje i skladištenja biološkog i toksičnog oružja, kao i o njihovom uništenju (KBTO).
Analiza dokumenata koja je pronađena u ukrajinskim biolaboratorijama daje osnovu za tvrdnju da su u neposrednoj blizini ruskih granica pripremane komponente biološkog oružja.
Prema rečima vojnog zvaničnika, to potvrđuju ugovori o izvršenju radova, odobrene registracione karte, izveštajna dokumentacija podizvođačkih organizacija Pentagona „Blek end Vič“, „Metabiota“.
On je precizirao da je Pentagon na zahtev jedne od nevladinih neprofitnih organizacija odgovorio redigovanim izveštajem o finansiranju i biološkoj aktivnosti kompanije „Blek end Vič“ u Ukrajini, sakrivši deo informacija.
On zaključuje da se na ovaj način, vojno-biološka aktivnost SAD, skriva i od Amerikanaca.
Kirilov je ocenio da će SAD da bi sa Pentagona skinule optužbe za vojno-biološku delatnost, ograničiti zvanično učešće američkih vojnih biologa u stranim projektima tako što će u velikoj meri angažovati civilne strukture kao izvođače radova Ministarstva odbrane SAD.

U SAD stvorena varijanta virusa korona sa smrtnošću od 80 odsto

Prema njegovim rečima, soj virusa korona koji izaziva smrtnost kod 80 odsto testiranih životinja u laboratoriji bio je stvoren u SAD.

„U oktobru je na Bostonskom univerzitetu bio stvoren veštački uzročnik infekcije virusom korona na osnovu sojeva omikron i početne vuhanske varijante. Modifikovani virus koji su Amerikanci stvorili, izazvao je smrt 80 odsto testiranih životinja i doveo do razvoja atipičnih neuroloških simptoma i teškog oštećenja pluća“, objavio je Kirilov.

Takođe je istakao da se odbrambena svojstva antitela smanjuju 11 puta u kontaktu sa novim patogenom, a postojeće vakcine protiv njega nisu efikasne.
Kirilov je naglasio da je bez obzira na visoke biološke rizike, testiranje sprovedeno sredstvima iz američkog državnog budžeta, bez relevantne dozvole nacionalnog regulatornog tela za bezbednost.

SAD prebacuju biolaboratorije u treće zemlje zbog rizika od havarije

Prema njegovim rečima, SAD prebacuju svoje biolaboratorije u treće zemlje zbog visokog rizika havarije u njima.
Dodao je da se time objašnjava pogoršanje epidemiološke situacije na njihovim lokacijama, kao i pojava bolesti i njihovih prenosilaca koji nisu svojstveni konkretnim područjima.
Kirilov je izneo podatak da je prema zvaničnoj statistici, u SAD tokom poslednjih 10 godina evidentirano preko 200 slučajeva kršenja biološke bezbednosti. On je dodao da je pretpostavka da je to samo neznatan deo incidenata i da je stvarna situacija mnogo gora.

Bolton koautor dokumenta o potrebi za biološkim oružjem

Potpukovnik je potvrdio da je bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton bio koautor dokumenta o neophodnosti stvaranja biološkog oružja u cilju modernizacije američke vojske i radi obezbeđenja globalnog liderstva SAD.
Kirilov je na kraju naglasio da Rusija predlaže niz mera koje će doprineti povećanju transparentnosti nacionalnih bioloških programa i tome da sve države članice poštuju zahteve Konvencije o zabrani pripreme, proizvodnje i skladištenja biološkog i toksičnog oružja i njegovom uništenju.
Potpukovnik je najavio da Rusija planira da se na predstojećoj Devetoj nadzornoj konferenciji država učesnica Konvencije o zabrani pripreme, proizvodnje i skladištenja biološkog i toksičnog oružja i njegovom uništenju vrati razmatranju pitanja o realnim ciljevima istraživačkih bioloških programa Pentagona.
Potpukovnik je ranije izjavio da se preko 50 bioloških laboratorija koje kontroliše Pentagon nalaze se u neposrednoj blizini ruskih granica.
Laboratorija u Gruziji  - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
RUSIJA
Sprečen biološki rat: Koplje koje je trebalo da se zarije u srce Rusije – slomljeno je 24. februara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala