- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sprečen biološki rat: Koplje koje je trebalo da se zarije u srce Rusije – slomljeno je 24. februara

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaLaboratorija u Gruziji
Laboratorija u Gruziji  - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2022
Pratite nas
Ruska specijalna operacija sprečila je fatalan ishod američkih tajnih istraživanja na teritoriji Ukrajine. Puna istina o eksperimentalnim laboratorijama SAD mračnom projektu izrade biološkog oružja- tek će biti obelodanjena. Koplje koje trebalo da se zarije u srce Rusije, slomljeno je 24. februara
Ovako priznanje američke delegacije u Ženevi da su u Ukrajini vršena biološka istraživanja na građanima sa niskim primanjima i pacijentima u psihijatrijskim bolnicama o čemu je javnost izvestio načelnik snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov komentariše analitičar Đuro Bilbija.
Iako SAD smatraju da izneti podaci nisu kompromitujući te da pokriće za sva istraživanja leži u tajnom ugovoru potpisanom sa Vladom Ukrajine, istina je, kaže Bilbija, da je po sredi bila priprema za biološki rat čije detalje ćemo otkriti tek kada se završi ruska specijalna operacija.

Podaci iz Hersona

Navodno, kako tvrde SAD, istraživanja su sprovođena u saradnji sa čak 46 ukrajinskih institucija, organizacija i struktura iz sfere, medicine i biologije. Nasuprot priznanju o postojanju 12 laboratorija, neki podaci ukazuju, kaže naš sagovornik, da je njihov broj mnogo veći.
„Rusija je obelodanila da su u tim laboratorijama Amerikanci radili na raznim vrstama biološkog oružja, a neki tvrde da je i kovid 19 potekao iz neke od ovih laboratorija. Od 12 glavnih laboratorija, jedna je smeštena u Odesi, po jedna u Vinici i Uzgorodu, tri u Lavovu, jedna u Harkovu, tri u Kijevu, jedna u Hersonu i jedna u Ternopolju. Najviše podataka Rusija je prikupila iz laboratorije u Hersonu nakon što je grad prešao pod kontrolu ruske vojske“.

U poslednjem momentu osujećeni planovi SAD

Da nije bilo Specijalne vojne operacije, uveren je Bilbija, teritorija Ukrajine bi u nekom momentu, kroz tri ili pet godina, bila upotrebljena u vojne svrhe protiv Rusije.
„Rusija je u poslednjem momentu presekla jednu opaku delatnost. Nije slučajno što je u svim tim laboratorijama uziman biološki materijal, uzorci DNK, kako bi patogeni mogli da se vežu za sasvim određene genetske kodove. Tu su pravljene pripreme za izradu oružja koje cilja određene rasne, etničke grupe, sasvim sigurno ne Eskime ili ljude koji žive u Australiji. U Ukrajini su ga pravili da bi ga upotrebili protiv Rusa u Ukrajini i protiv Rusije“.

Laboratorije duž granica Rusije

Vrh ledenog brega je otkriven, ali konačna istina će biti obelodanjena kada se odgovori, kaže Bilbija, na pitanje da li je „nekompromitujuća“ i činjenica da se slične laboratorije nalaze i u Uzbekistanu, Jermeniji, Gruziji, Kazahstanu.
„Kada se pogleda iz ugla geostrategije i bezbednosti onda je zabrinjavajuće što se neke od tih američkih bioloških laboratorija nalaze na teritoriji bivšeg SSSR, država, članica ODKB. Da li neko posle svih obelodanjenih podataka može pomisliti da je to slučajnost?“

Nemoguće je ukloniti tragove

Šta je tačno bilo u američkim planovima biće jasnije kada Rusija preuzme kontrolu nad Harkovom i delovima Ukrajine u kojima su bile smeštene laboratorije.
„Bez obzira što su Amerikanci sve te laboratorije evakuisali da ne bi dokazni materijal pao u ruke ruskoj vojsci, nemoguće je ukloniti ljude nad kojima su vršeni eksperimenti. Činjenica da su uništavali materijal i sklanjali laboratorije najbolji je dokaz da su radili mimo međunarodnih zakona“, zaključuje Bilbija.
Esperti SZO u Vuhanu - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
SVET
Laboratorija iz koje je izašao kovid-19: Da li je Amerika zarazila čitav svet? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala