- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nosio kukasti krst: Policija objavila detalje o napadaču na škole u Brazilu

© AFP 2023 / KADIJA FERNANDESBrazilska policija ispred škole nakon pucnjave
Brazilska policija ispred škole nakon pucnjave - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2022
Pratite nas
Bivši učenik naoružan poluautomatskim pištoljem i revolverom, koji je ubio tri osobe i ranio 13 u dve škole u Brazilu, imao je kukasti krst zakačen za prsluk i planirao je napad dve godine, saopštila je policija.
Pucnjava se dogodila u petak u državnoj školi koju pohađaju osnovci i srednjoškolci i privatnoj školi, koja se nalazi u istoj ulici u malom gradu Arakruz u državi Espirito Santo na jugoistoku Brazila.
U napadu su ubijena dva nastavnika i jedan učenik.
Otprilike četiri sata kasnije, policija je uhapsila napadača, identifikovanog kao 16-godišnjeg tinejdžera koji je pohađao državnu školu, rekao je guverner Espirito Santa Renato Kazagrande.
Ime napadača nije obelodanjeno. Vlasti su navele da je koristio automobil svoje porodice da bi išao od jedne do druge škole, a registarsku tablicu je sakrio tkaninom.
Na snimcima sigurnosnih kamera videlo se da je nosio pancir, a ušao je u zbornicu u državnoj školi nakon što je obio bravu, preneo je AP.
Kazagrande je rekao da je poluautomatsko oružje pripadalo vojnoj policiji, dok je revolver lično oružje registrovano na ime njegovog oca, vojnog policajca.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala