- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Srbija „na meti“ zbog zastave u svlačionici – FS tzv. Kosova traži kaznu od Fife

© AP Photo / Natacha PisarenkoSrbija i Brazil
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Dok traje Svetsko prvenstvo u Kataru javio se, potpuno neočekivano, fudbalski savez tzv. Kosova i tužio Srbiju Fifi! Sve zbog fotografije na kojoj se u našoj svlačionici vidi zastava Srbije sa granicama Kosova i Metohije i porukom „Nema predaje“.
U pitanju je fotografija koja pokazuje zastavu koja se u svlačionici Orlova našla u toku večeri u kojoj su igrali protiv Brazila, tačnije u četvrtak uveče.
Fotografija na kojoj se nalazi pomenuta poruka uz zastavu Srbije, pojavila se na društvenim mrežama, zbog čega je FS „Kosova“ rešilo da reaguje.
„Ovakvim aktima šovinizma nije mesto na sportskoj priredbi, a još manje u objektima u kojima se održava najveći događaj svetskog fudbala“, naveo je FS tzv. Kosova, iz kog su istakli da FIFA mora da preduzme mere sankcionisanja protiv Srbije.
„Fudbal, kao najpopularniji sport na svetu, prenosi vrednosti jedinstva i suštinu podele, dok se ovaj agresivni čin ne poklapa sa takvim vrednostima, pa mora biti kažnjen“, poručili su iz FS „Kosova“.
Na sve ovo je reagovao i Hajrulja Čeku, ministar omladine i sporta u vladi samoproklamovane države, koji je zatražio od FIFA da načini konkretne poteze, pošto je FS „Kosova“, kako je rekao, punopravni član FIFA i UEFA.
Nije precizirao na kakve konkretne poteze misli. Mada, možemo samo da pretpostavimo.
Bočni udari kada im vreme nije...
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Katar 2022
Stepijeva kontra: Piksi je pogrešio – bili smo „vreća za udaranje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala