- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

EKSKLUZIVNO Rambo za Sputnjik iz Dohe: Brazil razmišlja o porazima Argentine i Nemačke

© Sputnik / Aleksandar MilačićDejan Rambo Petković
Dejan Rambo Petković - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Ekskluzivno
Dejan Rambo Petković, jedan od najslavnijih igrača iz inostranstva u istoriji brazilskog fudbala, rekao je za Sputnjik iz Dohe da reprezentacija Brazila ima u vidu poraze koje su doživele Argentina i Nemačka. Zbog toga petostruki prvak sveta neće potceniti Srbiju u premijernoj utakmici na Mundijalu u Kataru koja se igra od 20.00 na stadionu Luisal.
Slavni Majdanpečanin, legenda niškog Radničkog, Crvene zvezde i svih najvećih klubova Brazila, stigao je u Dohu dan uoči utakmice reprezentacija dve zemlje koje imaju posebno i gotovo jednako mesto u srcu.
Posle druženja sa kolegama poput Kafua, Ikera Kasiljasa, obilaska grada i organizovanja ankete u kojoj su dve trećine njegovih pratilaca glasali za pobedu južnoameričke selekcije, Petković je potvrdio saznanja Sputnjik sporta o dilemi selektora Titea.
Brazil, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
Sputnjik saznaje – Tite ima dilemu pred okršaj sa Piksijem
„Brazilci nas nisu potcenili uopšte, mislim da se spremaju, makar mi tako deluje. Ne znamo koji će sastav Tite da izvede na teren, ovde se čak priča i o mogućnosti da igraju ofanzivno sa Kazemirom, Paketom, Nejmarom, Vinisijusom, Rafinjom i Rišarlisonom, a postoji mogućnost i da igra Fred, što znači jednog napadača manje. Ne znam kako će Srbija da izgleda, ali u svakom slučaju mislim da nas Brazil nije potcenio i da će u utakmicu da uđe ozbiljno“, rekao je Petković.
Tokom prethodnog dana u Dohi je jedna od tema koje su se nametale iz drugog plana su nedostaci brazilske selekcije, sa apostrofom na igrače sa defanzivnim zadacima u svojoj poslednjoj trećini.
„Što se tiče mana... Svi imaju mane, vrline su u tome da su jaki invididualci i Brazil je jedan od favorita za osvoji kup“.
Prvo kolo Mundijala je donelo nekoliko dramatičnih iznenađenja i pobede nominalnih autsajdera što je prodrmalo odnose snaga i postalo upozorenje za favorite.
„Videli smo dve utakmice gde je Argentina, kao jedan od favorita izgubila, gde je Nemačka izgubila... Možda su potcenili protivnika i zato izgubili mečeve. Brazil ima to u vidu. Ali, u svakom slučaju, očekujem dobru igru Srbije, mislim da čak imamo šanse da ostvarimo dobar rezultat protiv Brazila, čak možda i pobedu“.
Upozorenje na potencijalni kolaps po uzoru na ekipe sličnog kvaliteta neće biti samo po sebi dovoljno za scenario kome se nada svaki navijač Srbije, a samim tim i Petković – naš sagovornik upućuje na recept za takav ishod.
„Kada Brazil oseti pritisak, kada se igra visok presing nad njima imaju poteškoće u igri. Ako ih pustiš da mnogo drže loptu u nogama, onda njihova individualnost dolazi do izražaja“.
Da li će taj princip iskoristiti selektor Srbije Dragan Stojković, nosilac još jednog slavnog nadimka, još jedna legendarna desetka niškog Radničkog i Crvene zvezde, saznaćemo u večeras nešto pre početka pretposlednjeg sata u danu, ali su u jednom Piksi i Rambo već saglasni – uspeh na turniru znači od tri, a ne od jedne utakmice.
„Brazil i Srbija su apsolutni favoriti za prolaz u osminu finala. Nadam se da će tako i biti“, zaključio je Rambo u javljanju za Sputnjik iz Dohe, uz želje reprezentaciji Srbije za pobede i protiv ostalih rivala u grupi, Kameruna i Švajcarske.
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio slavni Dejan Rambo Petković.
Brazil, Svetsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
Sputnjik saznaje – Tite ima dilemu pred okršaj sa Piksijem
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
Piksijeva „varka“ i markeri kao paravan za radoznale /foto, video/
Petar Božović - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
EKSKLUZIVNO Petar Božović za Sputnjik prognozira rezultat utakmice Srbija – Brazil /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala